Eskiden telefonla konuşmak, farklı bir adaptı. Gündelik hayatlarımızda kullanmadığımız farklı bir ses olan "alo" hayatlarımıza girmişti. Teknoloji geliştikçe ilerleyen mesajlaşma sistemi de "emote" dediğimiz ve telefon klavyesinin sunduğu imkanlarla yaratılan, duygu belirten ufak resimleri ortaya çıkardı. Peki, gündelik hayatlarımızda artık olmazsa olmaz olan bu işaretler sillesinin ilk olarak ne zaman yaratıldığını hiç düşündünüz mü?
Bu zamana kadar bildiğimiz en eski emote kullanımı, bundan 200 yıl öncesine, Abe Lincoln tarafından yazılan bir konuşmaya ait. Fakat Edebiyat ve dil eleştirmeni Levi Stahl'ın eline geçen 1648 yılına tarihlenmiş "To Fortune" isimli şiirde de açık ara bir gülücük olduğu gözlemlendi. Robert Herrick'e ait olduğu bilinen şiir üzerindeki işareti yeni fark eden Stahl, aynı işaretin kendi sahip olduğu "Hesperides"de de olup olmadığı görmek için kitaba baktığında, iki yıl önce basılmış olan, Oxford Universty press damgalı kitapta da olduğu gözlemledi.
Stahl'ın açıklamalarına göre şairin dili bir hayli eğlenceli ve birçok konu ile dalga geçiyor. Hal böyle olunca da şiir içerisinde bir gülücük işareti bulunması bir hayli mantıklı gözüküyor. Nitekim tamamen akademik ve bilimsel makaleler yayınlayan The New Atlantis isimli dergiye göre, Herrick'in gerçekten kendisi tarafından bir "smile" koyduğunu anlamanın tek yolu, metnin orijinal versiyonuna bakmak ve öyle görünüyor ki 19. Y.y.'da yayınlanmış olan bir versiyonda, bu işaretten eser yok ki bu da işareti yeni editörlerin koyduğu anlamına geliyor. Yine de 1648 basımına bakılmadan bir karar verilmesi mümkün değil zira belki de olan işareti sonradan, başka editörler kaldırdı...