İki devin beraberliği sona eriyor!

Android cepleriyle tanıdığımız mobil devi, büyük kararını bugün duyurdu!

Bir devir kapanıyor!

Sony, mobil ortak girişimi Telefon AB L.M. Ericsson'un hisselerinin yüzde 50'sini 1.47 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurdu. Böylece birkaç haftadır dolaşan satın alma söylentisi, doğru çıkmış oldu. Satın alma sonucunda Sony Ericsson, Ocak 2012'den itibaren bir yüzde 100 bağlı kuruluş halini alacak.

Anlaşmanın duyurulduğu basın bildirisine göre bu satın alma, Sony'nin mobil cihazlarını PC'ler, TV'ler, tabletler ve laptop'lar gibi diğer elektronik cihazları arasına katmasına izin verecek. Sony bunu "dört ekran stratejisi" olarak isimlendiriyor.

İki şirket, 2001 yılından beri beraber çalışıyordu. Ortaklık, yakın zamanda ise Xperia markası altında akıllı ceplerini yayınlamış, oyun indirme hizmetlerini Android cihazlarda hizmete sunmuştu.

Sony'den gelen resmi açıklama, haberimizin ikinci sayfasında.

Sony'den gelen resmi açıklama!

Sony'den gelen resmi açıklama!

"Sony Ericsson; Sony Corporation ve Telefonktiebolaget LM Ericsson'un vardıkları anlaşma kapsamında, Sony'nin Ericsson'a ait Sony Ericsson hisselerinin tamamını satın alacağını teyit etti. Bu anlaşma ile stratejik ortaklık statüsünden çıkacak olan Sony Ericsson, Sony'nin bağlı kuruluşu olacak.

Yetkililerin satın alma işlemini onaylamasının ardından Sony Ericsson, Sony Corporation bünyesinde ayrı bir birim olarak konumlandırılacak. Böylece Xperia akıllı telefon segmenti de Sony'nin özel "dört ekran" stratejisinin bir parçası olarak Sony tablet, TV, video oyunu ve kişisel bilgisayar grubuna entegre edilecek.

"Dört ekran" modelinin bu şekilde güçlendirilmesiyle Sony; kullanıcılarına birbirine kablosuz ağlarla bağlı tam kapsamlı bir PC, TV, tablet ve akıllı telefon deneyimi sunmuş olacak."

Okuyucu Yorumları