İki Cybertruck ile Kuzey Kutbuna gitmeye çalıştılar, başlarına gelmeyen kalmadı

Bir grup maceracı özel olarak donattıkları 2 Tesla Cybertruck ile ABD'den Kuzey Kutbuna kadar bir yolculuk planladılar. Ama işler hiç de düşündükleri gibi gitmedi.

İki Cybertruck ile Kuzey Kutbuna gitmeye çalıştılar, başlarına gelmeyen kalmadı

Bir grup maceracı arkadaş, iki adet Tesla Cybertruck ile şu anda Kuzey Kutup çemberinin yakınlarında dolaşıyorlar. Bu maceracıların planı, Yukon'daki Dawson City'den Kuzeybatı Toprakları'na kadar araçlarını sürerek Arktik Okyanusu görmekti.

Aslında bu maceracılar yolculuğa Florida'dan başladılar ve Cybertruck'larıyla güneyden kuzeye kadar hem ABD hem de Kanada'yı geçtiler. Grup, elbette, tüm deneyimi birden fazla sosyal medya platformunda yayınlıyor. Ayrıca Arctic CyberTrek adlı yolculuğu anlatan bir de web sitesi kurdular. Burada da macerayı finanse etmek için tişörtler ve çıkartmalar satıyorlar.

Ancak videolarından anladığımız kadarıyla Kuzey Amerika'nın gelişmekte olan EV şarj altyapısı henüz bu tür maceralara izin verecek kadar gelişmiş değil.

Takım üyeleri "Bunu iki yıldır planlıyoruz, yapmak üzere olduğumuz şey tarih yazacak. Elektrikli araçların neler yapabileceğini göstereceğiz" şeklinde bir sosyal medya paylaşımı da yaptılar.

Ekip, her şarj noktasında bir video da çekiyor. Bu da aslında elektrikli bir araçla uzun mesafeler kat etmenin ne kadar zor olduğunu açıkça gösteriyor. Ekip, şarj için yaklaşık her iki ila üç saatte bir duruyor ve şarj süreleri ve işlemleri duraktan durağa kadar büyük ölçüde değişiyor.

Tesla'nın tescilli süper şarj cihazları, bu yolculuk için ideal şarj istasyonu ancak her yerde yoklar ve kuzeydeki belirli bir noktadan sonra tamamen ortadan kayboluyorlar. Maceracı ekip farklı şarj standartları yüzünden zorluklar yaşıyor, hem şarj süresi boyunca beklemek hem de gerekli adaptörleri bulmak büyük bir derde dönüşüyor.

Dolayısıyla, bu deneme belki sosyal medyayı takip eden insanlar için sadece bir macera gibi görünse de, otomobil endüstrisinin uzmanları da elektrikli otomobillerin insanların hayatını nasıl zorlaştırabildiğini görüp anlamak için izleyecekler gibi görünüyor.