İki Android üreticisi, iPhone 16'nın kamera düğmesini kendi ceplerine de getirecek

iPhone 16 serisinin tamamı artık Apple'ın “Kamera Kontrolü” olarak adlandırdığı özel bir donanım kamera düğmesiyle birlikte geliyor. Elbette Android üreticileri de aynı düğmenin üzerinde çalışmaya başladı bile...

İki Android üreticisi, iPhone 16'nın kamera düğmesini kendi ceplerine de getirecek

Görünüşe göre Android akıllı telefon üreticileri, iPhone 16 ile gündeme gelen özel kamera deklanşör düğmesi trendini kaçırmak istemiyor.

İki Android üreticisi akıllı telefonları için bir kamera düğmesi üzerinde çalıştıklarını doğruladı bile. Nubia'nın başkanı Ni Fei, Çinli sosyal medya platformu Weibo'da şirketin yakında piyasaya çıkacak Nubia Z70'in “daha gerçekçi” bir kamera düğmesine sahip olacağını duyurdu. Fei, düğmenin iki aşamalı bir tuş olacağını, yarım basıldığında odaklanmaya ve tam basıldığında çekim yapmaya olanak tanıyacağını da doğruladı. Bu aslında tam anlamıyla bir "denklanşör" düğmesinin tanımı.

Ancak Nubia, akıllı telefonu için bir kamera düğmesi üzerinde çalışan tek Android telefon üreticisi değil. Geçtiğimiz günlerde OPPO'nun da bu kervana katılacağı ortaya çıktı. OPPO'nun Find X8 serisinin, şirketin “aksiyonu dondurmak” için tasarlanmış “Hızlı Düğme” olarak adlandırdığı iPhone 16 benzeri bir kamera deklanşör düğmesi getirmesi bekleniyor.

Artık telefonlar daha fazla fotoğraf makinesi olacak

Ancak OPPO'nun fiziksel bir düğme mi ekleyeceği, yoksa iPhone 16'nın Kamera Kontrol düğmesine benzer bir hareket desteğine mi sahip olacağı belli değil. Apple'ın Kamera Kontrol düğmesi, yakınlaştırma veya uzaklaştırma ve farklı modlar arasında geçiş yapmak için kaydırma hareketlerini de destekleyen iki aşamalı bir düğme. Apple bu düğme sayesinde akıllıca bir hamle yaparak telefonları fotoğraf kamerasına dönüştürmüş oluyor. Şimdi tüm piyasa bu standardı telefonlarına getirmek için çalışacak gibi görünüyor.