IE9 beta geldi; tarayıcı savaşında ne değişti

Tarayıcı savaşında son durum: Chrome tam gaz yükseliyor. Peki IE9 ne değiştirdi, Firefox ne alemde?

IE9 beta geldi; ne değişti?

Tarayıcı savaşalarında Eylül ayı oranları belli oldu. Net Applications firmasından gelen sayılara göre oranını arttırabilen tek tarayıcı Google Chrome oldu.

Chrome 7.52'lik Ağustos ayı oranından sonra Eylül ayında yüzde 8'e yükseldi. Yarım puanlık bu artış, geçen sene yüzde 4 olan Chrome oranını da bir senede iki katına çıkartmış oldu. Internet Explorer 59.65'e düşerken, Firefox ve Opera oldukları yerde saydılar. Apple'ın Safari tarayıcısı ise çok küçük ama emin adımlarla yükseliyor. Safari oranını 5.16'dan 5.27'e çıkardı.

Bakalım yakında çıkacak olan ve çok konuşulan Internet Explorer 9, tarayıcı savaşlarını nasıl etkileyecek? Oranının yükselmesi beklenen Internet Explorer, kimlerden kullanıcı çalacak bekleyip, göreceğiz. Ancak beta sürümün, şimdilik IE için ilaç olamadığını söylemek mümkün...

IE9 beta'nın payı ne kadar?

IE9 beta'nın payı ne kadar?

Net Applications yaptığı ölçümler ile IE9 beta'sının yüzde 0.25'lik pazar payına ulaştığını ortaya koydu. Ancak bu, Internet Explorer'ın, rakipleri olan Google ve Apple'ın karşısında güç kazanması için yeterli değil. Yani Microsoft'un durumu toplarlaması için IE9 beta henüz yeterli değil. Tabi karşımızda duranın sadece bir beta sürüm olduğunu da unutmamak lazım. Kesin bir karara varmak için final sürümü bekemek zorunda olduğumuzu bir kez daha hatırlatmakta yarar var.

Microsoft Internet Explorer 8 uzun vadede pay kazanmış olsa da eski sürümlerdeki düşüş yüzünden genel pay azalıyor. Ancak Internet Explorer 9 sayesinde Microsoft tekrar bir çıkış yakalayabilir.

Okuyucu Yorumları