IE8'in standartlara uyma sözü...

MS, Internet Explorer'ın en çok eleştirilen yanı hakkında açıklama yaptı, herkese söz verdi...

IE8 her şeye uyacak!

Dünya çapında en çok kullanılan tarayıcı olan Internet Explorer, özellikle de web tasarımcıları ve programcıları tarafından, web standartlarını göz ardı ettiği gerekçesiyle sıklıkla eleştirilir. Standartlarla uymayan tarayıcılar, farklı kod yorumlama alışkanlıkları yüzünden web geliştiricilerini, hazırladıkları sitelerin her tarayıcıda aynı performansı yakalayabilmesini sağlamak için ekstra çaba sarf etmek zorunda bırakır. Fakat Microsoft daha önceden de söylemiş olduğu gibi IE 8 ile bu konuda daha hassas olacağına söz verdi.

Internet Explorer geliştirici ekibinin lideri Dean Hachamovitch, yeni tarayıcının HTML ve CSS standartlarına uygunluğunu sağlamak için 7000 farklı testten geçirdiklerini açıkladı. Fakat Hachamovitch'in sözleri yazılım geliştiricilerin sık kullandıkları forumlarda ikna edici bulunmadı. Başta son dönemin popüler SVG formatının IE 8'de desteklenmiyor olması bu yorumların balıca nedeni. Bunun yanı sıra web standartları konusunda önemli bir kurum olan W3C'nin belirttiği bazı diğer özellikler de IE 8 tarafından desteklenmiyor.

Hachamovitch ise çalışmaların halen devam ettiğini ve SVG gibi henüz desteklenmeyen özelliklerin geliştirilip, en kısa zamanda IE 8'e entegre edileceğini belirtti.

Okuyucu Yorumları