IDF: Intel Itanium Takipçisi McKinley’i Tanıttı

İlk Itanium (Kod adı Merced) daha piyasaya çıkmamışken Intel ikinci Itanium işlemcisini de tanıttı.64 Bit işlemcisi McKinley, Intelin IA-64 mimarisi ile sunucu göçmelerine karşı yardımcı olacak.

IDF: Intel Itanium Takipçisi McKinley’i Tanıttı

San Josedeki Intel Developer Forum’unda Asbaşkan Paul Otellini bu seneki açılış konuşmasını kod adı “McKinley” olan yeni 64 bit işlemcisini tanıtmaya ayırdı.

Bir şeyi biliyoruz artık: Bir resim işleme programıyla 10 dk’lık bir sunumu çökmeden başarıyla tamamlayabiliyor. Fakat 64 bit CPU’larının yüksek kapasiteli performanslarından bu kısa sunumda pek bir şey anlaşılamadı.

Server Bolide’ın sistem frekansının ne olduğu ise açıklanmak istenmedi. Ancak ortalama hızı dikkat çekiciydi. Açıklamaya göre “ilk Itanium’dan katkat hızlı” olduğu söyleniyor. Ayrıca bundan önceki Itanium’un da güvenilir benchmark sonuçları yok. Internette bulunan sonuçlar ise yetersiz. Bu yüzden ilk Itanium için cok az şans var. Daha ürün piyasaya çıkmadan eski jenerasyon işlemciler arasına katılmış sayılıyor.

0,13 Mikrometre tekniği ile üretilen McKinley önümüzdeki sene piyasada olacak ve büyük bir ihtimalle Itanium ismini taşıyacak belki de Itanium-II?

Bilgi: IDF

Okuyucu Yorumları