İddialara Göre Audi De Testlerde Hile Yaptı!

Volkswagen'ın büyük ses getiren dizel skandalı, şimdi de Audi araçlara sıçradı!

Audi de hile yapmış!

Emisyon testlerinda hile yapan firmaların arasında başka Volkswagen grubu üreticilerinin de olduğu iddia edildi. Wall Street Journal'ın Reuters kaynaklı haberine göre Audi otomobiller, inceleme esnasında karbondioksit çıkışını bir yazılım yardımıyla etkin biçimde maskeledi. Bulgular dört ay öncesine ait olsa da Volkswagen, Audi veya CARB, bu haberi bizlerle paylaşmamıştı.

Kaynaklara göre Audi'nin yazılımı, test koşullarını (yavaş, düz sürüş) algılayacak biçimde geliştirilmişti. Bununla birlikte CARB'ın testleri, inceleme sırasında direksiyonu çevirdiğinden yazılım devre dışı kaldı ve Audi'nin hilesi açığa çıktı. Audi'nin bu yazılımı Mayıs 2016'ya kadar (Volkswagen'in otomobillerini tekrar çağırması kararı verilmesinin birkaç ay sonrasına kadar) kullanmaya devam ettiği anlaşılıyor.

Audi'nin adı, daha önce ana firmasının belirli modellerde emisyon hilesine karışması nedeniyle hilelerde geçmişti. Bu yeni bulgu eğer gerçekse, zaten başı yeterince dertte olan Volkswagen'in yeni sorunlarla baş başa kalacağını gösteriyor. CARB veya Volkswagen, çıkan bu haberlerle ilgili şimdilik hiçbir açıklama yapmamayı tercih ediyorlar.

Okuyucu Yorumları