IBM'den Türkiye'de bir dünya ilki

IBM, dünyada ilk olarak Türkiye'de, kendi bünyesi dışında İleri Araştırmalar Merkezi'ni hizmete açtı

Türkiye'de bir ilk

IBM ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, BİLGİ'nin Dolapdere Kampüsünde faaliyet gösterecek İleri Araştırmalar Merkezi'ni (Center of Advanced Studies) hizmete açtı. IBM'in dünyada ilk defa kendi bünyesinin dışındaki bir mekanda kurduğu merkezde, üniversite öğrencileri ve yazılımcılar araştırma projelerini yürütebilecek, açık kaynak temelli yazılımları geliştirebilecek.

Merkezde kullanılacak Linux, Intel ve PowerPC tabanlı sunucular ve grafik yoğun iş istasyonları, IBM'in dünya genelindeki diğer İleri Araştırma Merkezleri ve Türkiye'deki 2 Linux Merkezi'ne GRID yapısıyla bağlanarak, kullanıcılara yurtiçi ve dışındaki bilimadamlarıyla çalışma imkanı yaratacak. Merkezde ayrıca BT sektörü çalışanlarının bilgi ve beceri seviyelerinin artırılması için seminerler ve eğitim toplantıları düzenlenecek.

Türkiye'deki tüm öğrenci, yazılımcı ve akademisyenler için uluslararası kalite ve standartlarda 'birlikte üretebilecekleri' bir ortam hazırlandığı belirtilen basın toplantısında,IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek de "IBM'in 1990 yılında oluşturduğu ve bugüne kadar dünya genelinde 20 tane açtığı İleri Araştırmalar Merkezi'nin 2 temel amacı var. Öncelikle, şirketimizin bilimsel araştırma deneyimini ve AR-GE imkanlarını üniversitelere açarak, karşılıklı fayda yaratabileceğimiz bir ortak araştırma modeli geliştirmek istiyoruz. Öğrenci ve yazılımcıların IBM'in bilgi havuzundan yararlanmasını sağlayarak, araştırmalarında hız kazanmalarını hedefliyoruz." diye konuştu.

Okuyucu Yorumları