Yeni Hyundai Kona, 4 farklı motor seçeneği ve farklı bir tasarımla ortaya çıktı

Hyundai Kona'nın yeni tasarımı, 4 farklı motor seçeneği ve sıra dışı çizgileriyle ilk kez göründü.

Yeni Hyundai Kona, 4 farklı motor seçeneği ve farklı bir tasarımla ortaya çıktı

Hyundai Kona, ilk kez tanıtılmasından beri ilgi çekici küçük bir SUV olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Ve Hyundai'nin tasarım ekibi gittikçe daha iyi otomobiller geliştirmeye devam ediyor.

Hyundai, bu hafta yeni nesil Kona'nın tasarımını tanıttı. Yeni model satışa sunulduğunda, dört farklı seçenekle gelecek. Tamamen elektrikli ve daha sportif bir N-Line seçeneklerinin yanı sıra, geleneksel bir benzinli model ve bir de hibrit seçeneği de bulunacak.

Bu modellerin her birinin kendine özgü bir stili olacağı söyleniyor, ancak Kona'daki genel değişikliklerin zaten oldukça iyi göründüğünü söyleyebiliriz. Farlar ön tamponda biraz daha alçakta yer alıyor ve ön hat boyunca yeni bir ince LED şerit uzanıyor. EV varyantı, diğerlerinden ayrılmasına yardımcı olmak için bazı Ioniq tarzı çizgilere sahip.

Kona'nın içi de yeniden tasarlandı. Vites kolu direksiyon kolonuna taşınarak orta konsolda farklı fiziksel kontroller ve büyük saklama bölmeleri için yer açılırken, klima kontrolü, sürüş modları ve bilgi-eğlence sistemi için hala fiziksel düğmeler bulunuyor. Hyundai'nin gösterdiği modelde, bir çift 12,3 inç ekran tek bir çerçevede birleşerek oldukça büyük bir ekran görünümü veriyor.

Hyundai, yeniden tasarlama sürecinde Kona'yı biraz daha büyütmeye karar vermiş. Toplam uzunluk, önceki nesle göre yaklaşık 15 santimetre artarak 435 santimetre uzunluğuna ulaşıyor. Gövde ayrıca yaklaşık 3 santimetre daha genişlemiş ve dingil mesafesi yaklaşık 6 santimetre uzamış.

Önümüzdeki aylarda resmi lansman gerçekleştiğinde, yeni nesil Hyundai Kona hakkında tüm detayları öğreneceğiz.