Huawei, yeni spor saati Watch Fit 3’ü Türkiye’de ön satışa sundu

Huawei, Huawei Fit serisinin yeni üyesi Huawei Watch Fit 3'ü Türkiye'de ön satışa sundu. İşte yeni saatin özellikleri ve fiyatı...

Huawei, yeni spor saati Watch Fit 3’ü Türkiye’de ön satışa sundu

Huawei, dört yılı ve üç nesli geride bırakan Huawei Watch Fit serisine yeni eklediği Watch Fit 3'ü Türkiye'de ön satışa sundu.

Huawei Watch Fit 3, önceki nesillerin dikdörtgen saat kadranı yerine yuvarlatılmış, köşeli kenarlara sahip ve renkli güneş fırçalı bir dış yüzey ile geliyor. Saatin gövdesi ise alüminyum alaşımlı malzemeden oluşuyyor.

26 gram ağırlığında ve 9,9 mm inceliğindeki saat, Huawei'nin belirttiğine göre şimdiye kadarki en hafif ve en ince kare akıllı saati. Saatin nefes alabilen gri naylon jakarlı dokumadan yumuşak deriye kadar çeşitli kayış seçeneği bulunuyor. Saat kayışları ayrıca bas-bırak "Link" tasarımını kullanıyor

Watch Fit 3, yüzde 77,4 ekran-gövde oranına sahip 1,82 inç boyutunda AMOLED 2,5D bir ekranla geliyor. Eski nesillere göre yüzde 10 artış sunuyor. Ekranın maksimum parlaklığı 1500 nit olarak belirlenirken, parlaklık ortama göre otomatik olarak kendini ayarlayabiliyor.

Cihazdaki Stay Fit uygulamasının, kilo yönetimi için tek noktadan bilek tabanlı bir kişisel antrenör sunacak şekilde güncellendiği belirtiliyor. Uygulama, 50 ülke ve bölgedeki diyet kalorilerine ilişkin güncellenmiş küresel bir veri tabanına sahip ve dengeli bir diyet ve egzersiz rejimi için beslenme analizi sağlayabiliyor.

Huawei Watch Fit 3, kullanıcıları "Hareket Etmeye" teşvik etmek için Akıllı Öneri özelliğiyle birlikte geliyor. Bu özellik, günlük aktivite veya yağ kaybı hedeflerine ulaşılamadığında, alışkanlıklarınıza ve hava koşullarına göre egzersiz türleri ve süresi öneriyor.

Saat ayrıca "Fitness" odaklı özellikler ile ısınma ve esneme konusunda ses ve animasyon fitness rehberliği sunuyor. Huawei Sağlık Uygulaması, dünyanın önde gelen fitness ve yaşam tarzı influencer'ı Pamela Reif tarafından tasarlanan, ter atmak ve zayıflamak için tasarlanmış özel yağ yakma ve vücut şekillendirme seansları da dahil olmak üzere 660'tan fazla egzersiz kursu sunuyor. Saate ayrıca HUAWEI TruSport tarafından desteklenen 5 yeni spor modu eklenmiş durumda.

Huawei TruSleep 4.0 bilimsel tabanlı uyku takip cihazı ile donatılan Watch Fit 3'ün ise daha hassas uyku takibi sunabildiği iddia ediliyor. Ayrıca, yeni Uyku Nefes Farkındalığı özelliğiyle kullanıcıların daha huzurlu bir şekilde uyumaları hedefleniyor.

Saat, kalp atış hızı izleme doğruluğunu artırmak için HUAWEI TruSeen 5.5'i kullanıyor. Belirtilene göre algoritma artık zayıf sinyal senaryolarında izleme yeteneklerini optimize eden bir kendi kendine öğrenme işlevi içeriyor. Bununla birlikte saatte aritmi risklerini belirleyebilen Nabız Dalgası Aritmi Analizi de tanıtıldı.

Huawei, Watch Fit 3'ün tek bir şarjla 10 güne kadar, daha sık kullanımda ise 7 güne kadar dayanabildiğini iddia ediyor. Ayrıca, saatin gün 10 dakikalık şarj ile gün boyunca kullanılabildiği belirtiliyor.

Yeşil, Gri, Siyah, Pembe ve Beyaz renk seçeneklerinin yanında, kauçuk, naylon ve deri kayış varyantlarına sahip Watch Fit 3 akıllı saatler, Huawei Online Mağaza üzerinde 4.499 TL fiyatla satışa sunuldu. Ayrıca ön siparişe özel olarak saatin yanında 699 TL değerinde ek saat kayışı, 300 TL sepet indirimi hediye olarak sunuluyor. Ek olarak vade farksız 3 taksit imkanının yanı sıra, AFIT3PR kupon koduyla 300 TL daha indirim yapılabiliyor.