Huawei Cloud Veritabanı İnovasyon Forumu gerçekleştirildi. Huawei Cloud'un CNEC Küresel Atılım Programı'nın bir parçası olarak düzenlenen etkinlikte, Huawei Cloud, yeni nesil veritabanı teknolojilerini sergiledi. Huawei ayrıca, Türkiye'deki veritabanı uygulamalarını desteklemeyi amaçlayan ‘Türkiye Öncü Veritabanı Programı’nın başladığını da duyurdu.
Forum çerçevesinde Huawei, GaussDB başta olmak üzere; MySQL, PostgreSQL ve MariaDB ile uyumlu çözümleri tanıttı. GaussDB, sıkıştırma oranı ve performansı dengeleyen sıkıştırma becerisi yetenekleriyle, kullanıcılara daha düşük maliyetlerle daha yüksek depolama kullanımı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca GaussDB, verilerin tüm veri yaşam döngüsü boyunca şifreli metin olarak saklanmasını ve işlenmesine de olanak tanıyor. AI-doğal zeka destekli çözüm, veritabanı yönetimini danışmanlıktan geliştirmeye ve O&M süreçlerine kadar otomatikleştirmeyi hedefliyor.
Huawei Cloud Türkiye Genel Müdürü Frank Ma yaptığı konuşmada, “Huawei Cloud, GaussDB veritabanlarına önemli yatırımlar yaptı ve bunları dünyanın en iyi bankalarının çekirdek sistemlerinde başarıyla uyguladı. ‘Türkiye'de, Türkiye İçin’ yaklaşımıyla, bulut veritabanı endüstrisini daha ileri taşımak üzere, iş ortaklarımızla iş birliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Huawei Cloud Veritabanı Direktörü Deming Dou ise yaptığı değerlendirmede, “Huawei Cloud GaussDB, mimaride yenilikçi yaklaşımlar, yazılım-donanım sinerjisi, yerleşik güvenlik ve yapay zeka desteği ile dünya genelindeki kullanıcılar için kapsamlı bir bulut veritabanı sistemi sunuyor” dedi.
Huawei Cloud veritabanları, dünya çapında önde gelen bankaların çekirdek sistemlerinde kullanılıyor. Huawei Cloud'un sağladığı çözümler, finansal verilerin güvenliğini sağlarken, aynı zamanda işlem sürelerini de önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor. Bununla birlikte üretim sektöründe de kullanılan Huawei Cloud veritabanlarının, üretim süreçlerinin optimizasyonunda kritik rol oynadığı belirtiliyor. Huawei Cloud, veri yönetimi çözümleri sayesinde, üretim hatlarındaki veri toplama, analiz ve işlem süreçlerini hızlandırırken, üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve üretim kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.