Huawei, yeni katlanabilir telefonu nova Flip'i tanıttı

Huawei, Samsung'un Galaxy Z Flip6'sına rakip olacak yeni katlanabilir telefonu nova Flip'i resmi olarak tanıttı. İşte nova Flip ve özellikleri...

Huawei, yeni katlanabilir telefonu nova Flip'i tanıttı

Huawei’nin en yeni katlanabilir telefonu nova Flip resmi olarak tanıtıldı. Nova serisinin ilk katlanabilir cihazı olan nova Flip, günümüzdeki çoğu katlanabilir cihazla karşılaştırıldığında, daha çok kompakt bir kapaklı telefon gibi katlanıyor.

Huawei, nova Flip’i sadece bir teknoloji cihazı olarak değil, aynı zamanda birçok cesur renk seçeneğiyle “şık bir aksesuar” olarak tanıtıyor. Yatay olarak katlanan bu telefonun küçük kare dış ekranına, açıldığında 6,94 inçlik büyüklük sunan iç OLED ekran eşlik ediyor. Telefon, katlandığında 6,88 mm kalınlığında ve 195 gram ağırlığında oluyor.

nova Flip’in donanım tarafında ise 1 TB’a kadar depolama seçeneklerinin yanı sıra Huawei’nin Kirin 8000 çipinin kullanıldığını görüyoruz. 4.400mAh pil, 66W hızlı kablolu şarjı destekliyor. Arka tarafında, çok yönlü fotoğraf yetenekleri için 50 MP ana kameraya eşlik eden 8 MP ultra geniş lens yer alıyor. 32MP selfie kamerası da etkileyici selfie'ler çekmenizi sağlıyor.

Ayrıca nova Flip, bildirim görüntüleme için kullanılabilen ve arka kameralar için vizör görevi gören 2,14 inç OLED çift işlevli dış ekran gibi bazı dikkat çekici özelliklere de sahip. Bu katlanır tasarıma, kompakt ama geniş ekran deneyimi sunmak için 1,2 milyon zorlu bükülme testinden geçmiş su damlası menteşe eşlik ediyor.

nova Flip, Huawei’nin yeni HarmonyOS işletim sistemi için de ilk cihaz görevini görüyor. Yazılımdaki yapay zeka geliştirmeleri, görüntülerden kişileri kaldırma ve metin seçimi gibi yetenekleri içeriyor.

Telefon, Yeşil (New Green), Pembe (Sakura Pink), Beyaz (Zero White) ve Siyah (Starry Black) renk seçenekleriyle sunuluyor.