Huawei, üçe katlanan telefonu Mate XT'yi resmi olarak tanıttı

Huawei'nin uzun zamandır beklenen üçe katlanan telefonu Mate XT, Çin'de düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı. İşte Mate XT'nin özellikleri ve fiyatı...

Huawei, üçe katlanan telefonu Mate XT'yi resmi olarak tanıttı

Huawei Mate XT resmi olarak tanıtıldı ve böylece Çinli şirket, katlanabilir telefonları yeni bir noktaya taşıdı. Mate XT, Dünya’nın ilk üçe katlanabilen, üç ekranlı akıllı telefonu olarak, daha önce hiçbir cihazda olmayan yeni bir tasarım sunuyor. Mate XT‘nin 10,2 inçlik ekranı, açıldığında rakiplerinden oldukça büyük bir ekranla kullanıcılarına tablet benzeri bir deneyim sunuyor.

Mate XT’nin iki menteşesi, cihazın Z şeklinde katlanmasını sağlıyor. Telefon katlandığında 6,4 inçlik bir akıllı telefon ekranına sahip olurken, tamamen açıldığında 10,2 inç boyutuna ulaşıyor. İsteyen kullanıcılar, cihazlarını sadece kısmen açarak 7,9 inçlik bir ekran boyutuyla da cihazı kullanabiliyor.

Ancak bütün bu katlama mekanizması düşünüldüğünde, Mate XT bekleyeceğinizden daha ince bir profil sunuyor. Hatta, katlandığında ulaştığı sadece 12,8 mm ile Samsung’un Galaxy Z Fold 6 cihazından daha ince olmayı başarıyor.

Donanım tarafında ise Kirin 9010 5G çipseti dikkat çekiyor. Telefon, 66W kablolu şarj ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip olan 5.600mAh’lik bir batarya içeriyor.

Kamerası da 50MP ana, 12MP ultra geniş lens ve 5,5x hibrit optik yakınlaştırma için 12MP periskop lensleriyle oldukça dikkat çekici bir düzene sahip. Stratejik bir şekilde ekranın en sol tarafına yerleştirilmiş olan 8MP’lik ön kamera da hem katlanmış hem de katlanmamış durumlardayken selfie çekimleri ve görüntülü görüşmeler için etkili bir seçenek sunuyor.

Çin’de 19.999 yuan’dan (yaklaşık 2.800 dolar) başlayan fiyatlarla satışa sunulan Mate XT gerçekten de üst seviye bir ürün olarak dikkat çekiyor. Mate XT’nin Çin dışında nerelerde sunulabileceği şimdilik bilinmiyor ve Huawei henüz küresel lansman planlarını açıklamış değil.