Huawei, "üç kez katlanabilir" bir telefonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Katlanabilir telefonlara gösterilen ilginin artması, şirketleri de farklı tasarımlar aramaya itiyor. Bu tasarımlardan biri de, Huawei'nin "üç kez katlanabilir" telefonu olacak gibi görünüyor.

Huawei, "üç kez katlanabilir" bir telefonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Temmuz ayı, katlanabilir telefonlarla dolup taşıyor. Kısa süre içerisinde sekiz yeni model tanıtıldı ve sadece birkaç hafta içinde dokuzuncu model de bunları takip edecek.

Ancak ilerleyen zamanlarda rekabet daha da artabilir. Samsung, gizemli Galaxy AI telefonları hakkında ipuçları yayınlarken, Apple’ın da 2026’da satışa sunabileceği Flip tarzı bir katlanabilir iPhone üzerinde çalıştığı söyleniyor. Huawei'nin ise, sektörde bir ilke imza atarak, yılsonuna kadar üç kez katlanabilir bir telefonu piyasaya sürmesi bekleniyor.

Üç-katlamalı veya üç kez katlanabilen telefonlarda iki menteşe ve üç ekran parçası bulunması bekleniyor. Başka bir deyişle, yalnızca iki menteşe bulunduğu için teknik olarak üç kez katlanmıyor, ancak konseptler ilk kez görüldüklerinden beri bu şekilde adlandırılıyorlar.

Bir çıkış tarihinden bahsedilmediği gibi geçici bir fiyat da yok. Ancak üçlü katlanabilir cihaz en erken bu yılın sonlarında alıcılara sunulabilir.

Huawei henüz herhangi bir detayı teyit etmemiş olsa da, şirket geçen hafta canlı bir röportajda “yeni nesil katlanabilir telefonları” tanıttı. Huawei'den Richard Yu Chengdong, şirketin son beş yıldır bu yeni nesil cihazlar üzerinde çalıştığını söyledi.

Elbette Samsung’un patentlerine bakarsak, şirketin daha fazla ve farklı formlara sahip telefonlar sunma ihtimali de bulunuyor gibi gözüküyor.