Huawei Türkiye ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Eğitmenlere Bilişim Eğitimi

Huawei, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile önemli bir anlaşmaya imza attı. "Huawei Genç Akademi" adı altında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, Huawei Bilişim Akademisi’ne dahil üniversitelerin öğretim üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı eğitmenlerine bilişim eğitimi verdi.

Huawei Türkiye ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Eğitmenlere Bilişim Eğitimi

Huawei, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile önemli bir anlaşmaya imza attı. "Huawei Genç Akademi" adı altında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, Huawei Bilişim Akademisi’ne dahil üniversitelerin öğretim üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı eğitmenlerine bilişim eğitimi verdi. 29 Temmuz’da Ankara’da başlayan eğitim programı, 3 Ağustos’ta sona erdi.

Huawei Türkiye, ülkemizin bilişim geleceğine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapılan iş birliği ile Türkiye'nin farklı illerinden gelen 50 T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı eğitmeni, yapay zeka ve bulut bilişim alanlarında iki ayrı eğitim programına katıldı. Eğitim sonrasında sertifikalarını almaya hak kazanan eğitmenler, 81 ildeki Gençlik ve Spor Bakanlığı merkezlerinde kurulacak olan "Huawei Genç Akademi" programı kapsamında, 16-30 yaş aralığındaki gençlere bilişim eğitimleri verecek.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, "Huawei'in desteği ile Gençlik Merkezi Çalışanlarına yönelik yapay zeka ve bulut bilişimi alanında verilen eğitimin dijital becerilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında oldukça önemli olduğunu" belirtti. Efendioğlu, "Bu verimli programı tamamlayarak sertifikalarını alan eğitmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Huawei Türkiye Kamu İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Ömer Faruk Şahin ise konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Türkiye’de bilişim alanında yetenekli gençler yetiştirmek için T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız bu iş birliği, ülkemizin bilişim ekosistemine ve dijital dönüşümüne önemli katkılar sağlayacaktır. Huawei olarak, 'Türkiye'de Türkiye İçin' sloganımızla, her zaman gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu programın, gençlerimizin teknoloji alanındaki yetkinliklerini artırarak, onları geleceğe hazırlayacağına inanıyorum" dedi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan eğitmenler, "Huawei Genç Akademi" programında yer alan gençleri, Türkiye, Avrupa ve Çin’deki "Huawei ICT Competition" yarışmalarına hazırlayacaklar. "Huawei Genç Akademi" programı ile ülkemizdeki gençlerin bilişim alanındaki bilgi ve becerilerinin gelişimine katkıda bulunulması, gençlerin daha güvenli bir geleceğe yol alması ve ülkemizin küresel rekabette daha başarılı gençler yetiştirmesi hedefleniyor.