Huawei, son yıllarda akıllı telefonlarında çıtayı bir hayli yukarıya çekti. Bunu kademeli bir şekilde yapan Çinli şirket, P8 modelinden sonra ciddi anlamda atağa kalktı diyebiliriz. 2016'da kamera konusunda Leica ile P9 modeline imza atan Huawei, ardından P10 ve sonrasında da Mate 10 modelleriyle fazlasıyla çekici akıllı telefonlar üretti. Ve şimdi de sahne, Huawei P20 Pro'nun.
Kısa bir süre önce Paris'te düzenlen bir etkinlikte tanıtılan Huawei P20 Pro, yanında Huawei P20 ve Huawei P20 Lite olarak iki farklı seçenekle beraber P20 ailesini oluşturuyor. Bizim de CHIP Online olarak yer aldığımız tanıtımdan, hatırlarsanız telefonların ön incelemelerini sizlere aktarmıştık. Hemen akabinde de ailenin en güçlüsü olan P20 Pro'yu alıp ülkemize döndük ve ayağımızın tozuyla incelemeye ve testlere başladık.
Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9 Plus Karşılaştırması
Hemen söyleyelim, P20 Pro'nun Türkiye fiyatı ve satış tarihi henüz belli değil. Telefonun yurt dışı fiyatı ise 899 Euro olarak belirtilmiş durumda. Elbette P20 Pro da pek çok amiral gemisi gibi fiyatı yüksek telefonlardan biri, ancak açıkçası sahip olduğu özellikleriyle fazlasıyla çekici durduğu aşikar. Sözü daha fazla uzatmadan hemen P20 Pro'nun incelemesine geçelim ve söze ilk başta her zaman olduğu gibi tasarımla başlayalım.
Huawei P20 Pro tasarımı nasıl?
Huawei P20 Pro'nun ön incelemesinde de söylediğimiz gibi, P20 Pro, Çinli şirketin şu ana kadar üretmiş olduğu en iyi görünen telefonlardan biri olarak ailedeki yerini alıyor. Benzer sözü geçtiğimiz sene Mate 10 Pro için de söylemiştik. Zira o model de fazlasıyla çekici görünüyordu. Bu anlamda şunu söyleyebiliriz ki, Huawei tasarım konusunda karakterini iyiden iyiye ortaya koymaya başladı ve bunun son örneği de Huawei P20 Pro oldu.
Tıpkı P20 gibi Huawei P20 Pro da oldukça şık bir akıllı telefon. Arka yüzü aynalı cam bir malzemeye sahip; telefonun kenarları ve arka tarafı yuvarlatılmış hatlardan oluşuyor ve boyutları itibariyle de elde dengeli duruyor. Yalnızca telefonun biraz kaygan olduğunu söylemek lazım. Öte yandan arkada yer alan ve Huawei P20 Pro'nun alametifarikasını oluşturan kamera diziliminin de yüzeyden çıkıntı oluşturduğu aktaralım. Bu anlamda hem kayganlığı azaltmak, hem de bu çıkıntıyı ortadan kaldırmak için bir kılıf kullanmanız iyi olabilir. Tabii ki öte yandan böylece düşme ve darbelere karşı büyük bir koruma sağlayacaksınız. Eh, pahalı telefonların uzun ömürlü olması için kılıf oldukça önemli; bunu atlamamanız yararınıza olacaktır.
Huawei P20 Pro, 4 farklı renk seçeneğine sahip. Bunlardan ikisi standart düz renk, ikisi ise degradeli, yani geçişli renk. Siyah ve elimizdeki gece mavisi, telefonun standart renklerinden. Işığa ve yansımaya göre geçişli renk efekti sağlayan seçenekler ise, alacakaranlık ve pembe altın renkler oluyor. Telefonun 4 rengi de fazlasıyla güzel görünüyor ancak hangi rengi tercih ederseniz edin, telefonun arka yüzünde parmak izlerinizi görecekseniz; bunu da söylemek lazım.
Huawei P20 Pro vs Apple iPhone X Karşılaştırması
Huawei P20 Pro'nun boyu 155 mm, kalınlığı ise 7.8 mm. Telefonun ağırlığı ise 180 gram seviyesinde. Tüm bu değerlerle Galaxy S9+'tan daha avantajlı durmayı başaran telefon, kenarlarında da metalik çerçeve bulunduruyor.
Evet, Huawei P20 Pro'ya önden baktığınızda, bir anda son dönemin trendi haline gelen "çentikli" bir tasarım görüyorsunuz. Ancak küçük bir ayrıntı: Bu çentik alanı iPhone X'dan daha küçük tutulmuş. Öte yandan ekranın hemen atında da iPhone X'un aksine bir parmak izi sensörü yer alıyor. Hayır, sensör ekrana entegre değil ne yazık ki, burada ek bir alan işgal ediyor ve bu da telefonun alt kenarının kalın olmasına sebep oluyor.
Hazır çentikten bahsetmişken, bunu kapatabileceğinizi de söyleyelim. Ekran ayarları kısmından Çentik bölümüne gelerek, çentiği gizleyebiliyor ve bu alana komple siyah bir bant atabiliyorsunuz. Bu noktada seçim size kalmış.
Huawei P20 Pro'nun güç düğmesi sağ kenarda. Onun hemen üzerinde ise ses butonlarını görüyoruz. Sol tarafta da tek başına SIM kart çekmecesi yer alıyor. Bu noktada P20 Pro'nun çift SIM kartlı bir telefon olduğunu, ancak herhangi bir microSD kart desteğinin bulunmadığını söyleyelim. Yani çekmeceye yalnızca SIM kartlarınızı yerleştirebiliyorsunuz. Bir diğer tabirle P20 Pro'nun hafızasını yükseltme imkanınız ne yazık ki yok.
Asıl dikkat çekici yanını arka yüzeyiyle sunan telefon, burada alt alta sıralanmış 3 Leica kameraya yer veriyor. Bunlardan kamera adımında detaylı olarak bahsedeceğiz zaten.
Son olarak Huawei P20 Pro'nun su geçirmez bir yapıda tasarlandığını, telefonun IP67 sertifikasına sahip olduğunu söyleyelim. Bu noktada 3.5 mm'lik kulaklık girişinden feragat eden Huawei, P20 modelinde ise 3.5 mm'lik kulaklık girişi sunuyor, ancak onda da suya dayanıklılık yok. Bu da enteresan bir detay. Ha, bu arada P20 Pro'nun kutu içeriğinde USB-C'den 3.5 mm'ye çeviren bir adaptör ve kulaklıkların bulunduğunu da söyleyelim ve şimdi ekrana ilişkin detaylara geçelim.
Huawei P20 Pro ekranı ne kadar başarılı?
Huawei P20 Pro'nun ekranı 6.1 inç büyüklüğünde. Bu ekran boyutuyla 6.2 inç Galaxy S9 Plus ve 5.8 inç iPhone X'un tam arasına konumlanan Huawei P20 Pro, ekran çözünürlüğü olarak ise 1080x2244 piksel sağlıyor. Evet, P20'da ekran çözünürlüğü FHD+ şeklinde ayarlanmış. Bu da Galaxy S9 Plus'ın QHD+ çözünürlüğünün bir tık altında.
Çözünürlük ve ekran boyutu ile beraber 18.7:9 form faktöründe genişletilmiş bir ekranın sahibi olan P20 Pro'da ekran paneli olarak ise AMOLED tercih ediliyor ve bu ekranıyla detaylarda fazlasıyla başarılı bir görsellik sağlıyor. Açıkçası artık üst seviye akıllı telefonlarda, görüntü konusunda fark hemen hemen yok gibi diyebiliriz. Hemen hepsi gerek kontrast gerek renk gamutu gerek detay ve keskinlik konusunda çok tatmin edici davranıyorlar. Örnek olarak P20 Pro'yu Galaxy S9 Plus ile yan yana koyup aynı görüntüyü oynatttığınızda, iki ekranın da fazlasıyla doyurucu olduğunu görmeniz mümkün. Ha, Samsung'un Super AMOLED paneli, renkleri biraz daha doygun olarak sunuyor, ancak isterseniz P20 Pro'nun renk ayarlarıyla oynayarak benzer tonları yakalayabiliyorsunuz. Burada seçim kullanıcın, elbette sizlerin oluyor.
Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9 Karşılaştırması
Huawei P20 Pro'nun ekran parlaklığını manüel modda iç ortamda ölçtüğümüzde 450 kandenın biraz altında olduğunu görüyoruz. Dışarıya çıktığımızda ise güneş altında parlaklık seviyesi 621 kandelaya kadar çıkabiliyor. Buna karşın P20 modelinde ise 653 kandelayı görmüştük. Bu anlamda P20, P20 Pro'dan parlaklık konusunda bir miktar daha iyi durumda, onu da söyleyelim. Sonuç olarak ekran parlaklığı konusunda P20 Pro, akıllı telefonlarda güneş ışığı altında iyi görünen ekranlı telefonlardan biri olmayı başarıyor.
Ekrana ilişkin olarak son bir detay da piksel yoğunluğu ve ekranın gövdeye oranı olacak. Telefonun ekranı 408 ppi seviyesinde. Bu değerlerle Galaxy S9+ ve iPhone X'un gerisinde kalan P20 Pro, ekran – gövde oranıyla da yüzde 81.9'luk bir değer sunuyor. Bunun da 18:9 görüntü oranlı telefonlar için ideal bir seviye olduğunu söyleyebiliriz.
Huawei P20 Pro işletim sistemi özellikleri neler?
Huawei P20 Pro'nun işletim sistemi fazlasıyla kullanışlı, detaylı, güzel görünümlü, derli toplu bir arabirimden oluşuyor. Öncelikle telefonda Android 8.1 Oreo işletim sisteminin taban alındığını ve üzerine, Huawei'nin EMUI 8.1 arabiriminin giydirildiğini söyleyelim.
EMUI arabirimiyle, bugüne kadar güzel işler çıkartan Huawei, artık getirdiği 8.1 sürümüyle de güzel özellikle sunuyor bizlere. Öncelikle varsayılan olarak menüsüz, yani çekmecesiz bir arabirim yapısına sahip olduğunu söyleyebileceğiniz Huawei P20 Pro, dilerseniz Başlangıç Ekranı Stili kısmından bunu değiştirmenize olanak tanıyor ve menülü yapıya geçiş sağlayabiliyorsunuz. Telefonun arabirimini özelleştirmeniz için bu gibi farklı noktalarda size seçenekler sunan Huawei, benzer hareketi ekranın altında yer alan navigasyon tuşları için de tekrarlıyor.
Huawei P20 Pro vs HTC U11 Karşılaştırması
Yine Ayarlar menüsünden erişebileceğiniz Sistem Gezintisi kısmından bu sanal gezinti çubuğunu kaldırabilir, onun yerine parmak izi sensörünü seçebilirsiniz. Böylece bu tuşa bir kez dokunarak geri dönüş sağlayabilir, sola / sağa doğru kaydırarak son görevleri açabilir, ekranın kenarından yukarı kaydırdığınızda da Google'a erişebilirsiniz.
Yine burada ekran gezinti tuşu ve gezinti düğmesi gibi farklı seçenekler de yer alıyor. Nasıl kullanacağınızı ise, size bir rehber ile uygulamalı şekilde anlatıyor. Bunlardan hangisi kullanımınızı daha kolay sağlayacaksa, onu seçebiliyorsunuz.
Huawei'nin EMUI arabirimine ilişkin bir diğer detay da, daha önce Mate 10 modelinde de gördüğümüz Hareket Kontrolü şeklinde Türkçeye çevirebileceğimiz Knuckle Gestures oluyor. Bunu kullanarak parmak hareketlerinizle telefonu sezgisel biçimde yönetebiliyorsunuz. Mesela hızlı ekran görüntüsü almak için parmağınızın eklem yeriyle Huawei P20 Pro'nun ekranına çift vurmanız yeterli oluyor. Yine belirli bir uygulamayı açmak için aynı yöntemle ekrana harf çizmeniz yeterli. Öte yandan telefon elbette bölünmüş ekran özelliğini kullanıyor ve bunu da yine parmak ekleminizle, bir uygulama içindeyken ekrana enine bir çizgi çekmeniz halinde size sunuyor. Böylece ekrana farklı iki uygulamayı yan yana açabiliyorsunuz.
Huawei P20 Pro teknik özellikleri neler?
Huawei P20 Pro, elbette güçlü bir akıllı telefon oluyor. Üst seviye amiral gemisi modellerin arasına konumlanan telefon, böylece güçlü ve her yönüyle performanslı çalışan bir akıllı telefon sahibi olmak isteyenlerin gözü kapalı satın alabileceği modellerden biri oluyor.
Telefonun teknik kadrosuna baktığımızda, işlemci konusunda yabancılık çekmiyoruz. Daha önce Mate 10 Pro'da da gördüğümüz Kirin 970 yonga setini kullanan Huawei P20 Pro, bu işlemcisiyle bu yılın amiral gemisi akıllı telefonlarına performans anlamında ayak uydurabiliyor.
Huawei P20 Pro vs Huawei Mate 10 Pro Karşılaştırması
Kirin 970 yonga setiyle 2.4 GHz frekanslı Cortex-A73 ile 1.8 GHz frekanslı Cortex-A53 çekirdeklerini getiren telefon, elbette 8 çekirdekli yapıda. P20 modeline göre P20 Pro'ya RAM konusunda destek gelmiş tabii ki. Huawei P20 Pro, 6 GB RAM kapasitesine sahip. Bu da özellikle az sonra göreceğimiz AnTuTu testinde genel skora yansıyor zaten.
Huawei P20 Pro'nun depolama kapasitesi 128 GB olarak tutulmuş. Bu tek seçenek, ayrıca bir 256 GB'lık model yok. Öte yandan telefonun microSD kart desteği de yok. Bu açıkçası üzücü. Ancak 128 GB da oldukça geniş bir alan. Yine de microSD kart aranan bir özellik kuşkusuz.
Telefonda GPU olarak Mali-G72 görüyoruz. Bununla grafik beklentisi yüksek oyunlarda keyifli zaman geçireceksiniz; bunu söyleyelim.
Telefonun sağladığı performanstan az sonra her yönüyle bahsedeceğiz, buna pil ömrü de dahil. Bu adımda son olarak telefonun batarya kapasitesinin 4000 mAh olduğunu söyleyelim ve şimdi performans notlarına geçelim.
Huawei P20 Pro performansı nasıl?
Huawei P20 Pro'nun işlemci performansı için, direkt olarak Snapdragon 835 ayarında olduğunu söyleyebiliriz. Evet, zira Kirin 970, 2017'nin son çeyreğine ortaya çıkmıştı ve ilk olarak Mate 10'da kullanılmıştı. Bu işlemci ve dolayısı ile Mate 10 da, yapay zekaya sahip olmasıyla ön plana çıkmıştı hatırlarsanız. Bu anlamda Huawei'nin yeni telefonlarının da özellikle kamera konusunda bu yetenekten fazlasıyla yararlandığını söyleyebiliriz. Ancak spesifik olarak benchmark sonuçlarında performans konusunda zirveyi, Snapdragon 845'li ve Exynos 9810'lu modellere bıraktıklarını görüyoruz.
Şimdi gelelim bahsi geçen benchmark sonuçlarına. Önce AnTuTu sonuçlarına bakalım, ardından da Geekbench 4 test sonuçlarını alalım.
Test sonuçlarında gördüğümüz gibi, rakamsal olarak az önce de bahsettiğimiz ölçüde bir performans çizgisi görüyoruz. Ancak gerçek dünya kullanım senaryosunda arada gözle görülür büyük bir fark yok, onu da söylemek lazım. Gerek işlem kapasitesi, gerek oyun ve uygulama çizgisi noktasında telefon size beklediğiniz performansı sağlıyor.
Huawei P20 Pro vs Apple iPhone 8 Karşılaştırması
Oyun ve uygulama demişken, bu noktada Huawei P20 Pro'nun hoparlörlerine de değinmek gerekiyor elbette. P20 Pro da çift hoparlörlü telefonlardan biri oluyor. Her ne kadar telefonun altında çift hoparlör mazgalı görsek de, bunlardan birinden ses geliyor, diğeri görüntüyü tamamlamak için kullanılmış. Diğer hoparlör alanı ise, çentik bölümüne yerleştirilmiş.
Bu çift hoparlörüyle Dolby Atmos desteği sunan Huawei P20 Pro, ses konusunda gerçekten başarılı iş çıkartıyor. Film ve oyunlarda denediğimizde gayet memnun kaldık. Öte yandan Dolby Atmos ayarlarından oynatma modunu, akıllı, film ve müzik şeklinde ayarlayabileceğinizi de söyleyelim.
Performans konusunda bir diğer değinmemiz gereken nokta ise, parmak izi sensörü ve yüz tanıma özelliği olacak. Parmak izi sensörü zaten artık hemen hemen tüm amirallerde çok yakın hızda tepki veriyor; yani oldukça hızlılar. Ancak iPhone X'dan sonra dikkati çekmeye başlayan yüz tanıma özelliği, Android tabanlı bazı telefonlarda şimdilik özel bir sensörle değil, kamera ve yazılım desteğiyle çalışıyor. Bunlardan biri kısa bir süre önce incelediğimiz Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus'tı hatırlarsanız. Bir diğeri de Huawei P20 Pro oluyor.
Açıkçası P20 Pro'nun yüz tanıma özelliği, Galaxy S9'lardan daha hızlı çalışıyor. İki telefonu aynı anda elimize aldığımızda, P20 Pro daha seri şekilde yüzü tanıyıp kilidi açmayı başarıyor. Öte yandan görüş açısı da yine Galaxy S9'dan daha geniş. Bu anlamda P20 Pro ile yüz tanıma özelliğini kullanmak oldukça pratik oluyor diyebiliriz.
Son olarak P20 Pro'nun teorik LTE hızının 1.2 gigabite kadar erişebildiğini ve bununla beraber Galaxy S9'la birlikte Cat18 seviyesinde destek verdiğini söyleyelim. Ancak telefonda Bluetooth 5.0 desteği ne yazık ki yer almıyor.
Huawei P20 Pro test sonuçlarını ve karşılaştırma tablolarını, hemen yukarıdaki videomuzu izleyerek görebilirsiniz.
Huawei P20 Pro pili ne kadar gidiyor?
Evet, şimdi geldik batarya konusuna; yani bir diğer deyişle, Huawei P20 Pro'nun pilinin sevabına günahına... Açıkçası bu noktada bir günah yok diyebiliriz; zira P20 Pro, yaptığımız testlerden bataryasıyla yüzünün akıyla çıkmayı başardı.
Her zaman uyguladığımız Full HD video testimizde, Wi-Fi açık durumda ve tam ekran parlaklığında, P20 Pro yalnızca yüzde 5 değer kaybetti. Aynı testte Galaxy S9 Plus yüzde 13, Galaxy S9 ise yüzde 17 kayıp görmüştü. iPhone X'a baktığımızda, o da testte yüzde 10'luk bir kayıp yaşamıştı. Elbette burada batarya kapasiteleri ve ekran çözünürlüklerinin farklı olmasının da etkisi mevcut. Ancak yine de kağıt üzerinde Huawei P20 Pro, oldukça etkileyici bir sonuçla karşımıza çıkıyor.
Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy Note 8 Karşılaştırması
Gerçek zamanlı pil ömrü testimize geçtiğimizde ise, P20 Pro'nun 11 saat 8 dakikalık bir çalışma temposu sunduğunu görüyoruz. Aynı senaryoda Galaxy S9+'ın aldığı sonuç ise 9 saat 33 dakikaydı. Bu noktada da Galaxy S9 Plus'tan yaklaşık 1 saat 30 dakika kadar daha fazla çalışabilen P20 Pro, elbette bunu S9+'tan daha geniş bir bataryaya sahip olmasına da borçlu pek tabii. Ha, bu arada telefonu ılımlı kullandığınızda sonraki güne zaten erişiyorsunuz; onu da belirtelim.
Peki, telefon ne kadar sürede şarj oluyor derseniz, onu da hemen söyleyelim. Huawei P20 Pro yaptığımız testte 2 saat 6 dakika içinde tam kapasite doldu. Elbette, telefon ilk 30 dakika içinde hızlı şarj desteği sayesinde pilin büyük bölümünü dolduruyor. Bu arada telefonda herhangi bir kablosuz şarj desteğinin bulunmadığını da söyleyelim ve artık kameralara geçelim.
Huawei P20 Pro üçlü kamerası nasıl?
Evet, geldik Huawei P20 Pro'nun kameralarına. P20 Pro'da arkada üçlü kamera dizilimi yer alıyor ve telefon özellikle bu noktasıyla en çekici yanını oluşturuyor. Uzun zamandır Leica ile iş birliğinde bulunan Huawei, bu iş birliğinden en çok bu modelinde faydalanıyor diyebiliriz. P20 Pro ile telefoto lensi de oyuna dahil eden Huawei, bu sayede bir akıllı telefonda üst seviye kamera performansı vadediyor.
Bu üçlü kamera diziliminde bizlere 40 megapiksel RGB ana kamera, yanında ek olarak 20 megapiksel monokrom lens ve 8 megapiksel telefotoyu bir arada sunan P20 Pro, ayrıca yapay zekayı da oyuna dahil ederek, ortaya şu ana kadar bir telefonda gördüğümüz en etkileyici kamera kurulumunu çıkartıyor. Öyle ki Huawei P20 Pro şu an DxOMark'tan da 109 puan alarak, tepeye yerleşmiş durumda. Listede ikinci sırada P20 yer alırken üçüncülük koltuğunda ise Samsung Galaxy S9 Plus yer alıyor. Yine Google Pixel 2 dördüncü, iPhone X da beşinci sırada bulunuyor.
Her ne kadar üçlü kamera kurulumunu bu şekilde ilk kez görsek de, aslında bir telefonda 40 MP üstü çözünürlük miktarını daha önce Nokia Pureview 808 ve Lumia 1020'de görmüştük. Ancak hep söylüyoruz, elbette olay yalnızca çözünürlük değil.
Huawei P20 Pro'da ana kamera sensörü olağan dışı büyüklükte. Öyle ki, Galaxy S9'un sensör boyutu 1/2.55" iken, P20 Pro'daki sensör onun neredeyse yarısı kadar, 1/1.78" boyutunda. Her ne kadar f/1.8 gibi biraz daha geniş bir diyafram bulundurmasına rağmen, P20 Pro'nun RGB ana kamera sensörü, çoğu rakip modelde kullanılan sensörlerden yaklaşık yüzde 20 daha fazla ışık yakalayabiliyor. Bu sensöre elbette çok sayıda foton yakalayan monokrom lens de yardımcı oluyor. Mesela hazır yeri gelmişken, yaptığımız örnek bir çekimden bahsedelim.
Huawei P20 Pro vs Nokia 8 Karşılaştırması
Arka kamerayla zifiri karanlık bir ortamda çekim yaptığımızda, normal fotoğraf modunda objeyi bir silüet şeklinde görebiliyoruz. Ancak asıl olay, kamerayı gece moduna aldığınızda ortaya çıkıyor. Zira gece modunda aynı senaryoda çekim yaptığınızda, birkaç saniyelik bir çekim aşaması gerçekleşiyor ve bu noktada sahnenin gerçek zamanlı olarak nasıl renklendiğini görebiliyorsunuz. Flaş kullandığınızdaysa ve profesyonel modda ayarlama yaptığınızda ise yine ortaya fazlasıyla başarılı sonuçlar çıktığını görmek mümkün.
Elbette bu çekimin ekstrem olduğunu kabul etmek gerek. Kameranın düşük ışık performansından ziyadesiyle faydalanmak için farklı senaryoların işlenmesi, az sonra sizlerle de paylaşacağımız düşük ışık çekimlerindeki gibi güzel ve kullanışlı sonuçları ortaya çıkartacaktır.
Bu arada yine karanlık koşulda ön kameraya geldiğimizde ise ekran flaşı açık ve kapalı şekilde yaptığımız çekimde, özellikle flaşlı olan çekimdeki renk dengesinin ve ayrıntı seviyesinin başarılı olduğu aşikar. Ancak hazır yeri gelmişken ön kameraya ilişkin bir eleştirimizi de iliştirilelim: Ön kamerada ilginçtir video konusunda HD olarak sınırlama getirilmiş.
Bu arada yine ön kameradan bahsederken, 24 MP'lik ön kamerayla portre modunda çekimler yapabileceğinizi ve burada da güzel sonuçlar alabileceğinizi söyleyelim. Kenar yumuşatmalarının düzgün olması için ise biraz uğraşmanız gerekebilir.
Yine arkadaki kameralara döndüğümüzde, burada 5x hibrit zum yeteneği bulunduğunu görüyoruz. Bu noktada da fazla başarılı çekim yapabilen P20 Pro, ayrıca faz algılamalı ve lazer otofokusu bir arada sunuyor.
Açıkçası Huawei P20 Pro'nun arka kamera dizilimi için başlı başına ayrı bir inceleme yapılabilir. Kullandıkça daha fazla özelliği keşfediyorsunuz. Bu anlamda fotoğraf severlerin P20 Pro ile çok ama çok mutlu olacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Son olarak artık yine arka kamerayla 2160p / 30 kare video kayıt yapılabildiğini ve 720p'de 960 kare, yani ağır çekim imkanının tanındığını söyleyelim ve şimdi gelin hep birlikte Huawei P20 Pro ile yaptığımız çekimlere göz atalım.
Huawei P20 Pro ile yaptığımız fotoğraf çekimlerini hemen yukarıdaki videomuzu izleyerek görebilirsiniz.
SONUÇ
Yine uzun mu uzun bir incelemenin ardından sonunda sonuç bölümündeyiz. Sözün özü Huawei, P20 Pro ile ortaya fazlasıyla başarılı bir akıllı telefon çıkartmış. Özellikle kamera yetenekleriyle, fotoğrafçıların cebinde yer bulacağını düşündüğümüz P20 Pro, testimiz sırasında da her bakımdan bugüne kadar incelediğimiz en iyi akıllı telefonlardan biri olmayı başardı. Elbette Huawei P20 Pro'nun fiyatının ucuz olmayacağı açık. Dediğimiz gibi, biz bu incelemeyi yaparken henüz Türkiye fiyatı netlik kazanmamıştı. Ancak telefonun yurt dışı fiyatı 899 Euro olarak belirtilmiş durumda. Bu noktada diğer amiraller arasında kıyasladığımızda; performans, pil ömrü, ekran ve bahsettiğimiz diğer özellikleriyle yarışan P20 Pro, kamera yetenekleriyle ise onların üzerine çıkıyor. Elbette eksikleri de var. Mesela microSD kart desteği olsa çok çok daha iyi olurmuş. Kablosuz şarj yok, Bluetooth 5 yok; bunlar da onun cilvesi oluyor diyelim ve kararı her zaman olduğu gibi yine size bırakalım.
CHIP Online Notu: %89
ARTILAR
+ Fazlasıyla iyi kamera(lar)
+ Performans
+ Üst seviye işçilik
+ Tasarım
+ Düşük ışık çekim performansı
+ Çok iyi pil ömrü
+ Hızlı yüz tanıma
+ aptX HD desteği
+ Hoparlörler
+ Suya dayanıklı
EKSİLER
- microSD kart desteği yok
- Kulaklık girişi yok
- Kablosuz şarj yok
- Ön kamera video çözünürlüğü 720p
- Bluetooth 5.0 yok
- Yüksek fiyat
Huawei P20 Pro Teknik Özellikleri
İşletim Sistemi Android 8.1
İşlemci Hisilicon Kirin 970
Çekirdek 8
İşlemci Hızı 2.4 GHz & 1.8 GHz
Ekran Boyutu 6.1 inç
Ekran Çözünürlüğü 1080x2244 px
Ekran Teknolojisi AMOLED
Grafik İşlemci Mali-G72 MP12
Bellek (RAM) 6 GB
Dahili Depolama 128 GB
Arttırılabilir Hafıza Yok
Batarya 4000 mAh
Ön Kamera 24 MP
Arka Kamera 40 MP + 20 MP + 8 MP
Çift Hat Var
Wi-Fi Var
NFC Var
LTE (4G) Var
Bluetooth Var
Radyo Var
Boyutlar 73.9 x 155 x 7.8 mm
Ağırlık 180 gr.