HTC'nin düşüşü durdurulamıyor!

HTC, 2016 yılı ile birlikte gelmesini beklediği iyi haberleri yine alamadı!

HTC yine sert düştü!

Tayvanlı mobil cihaz üreticisi HTC son zamanlarda zor günler yaşıyor. Firma tarafından yayınlanan en son rapora göre, HTC daha önceki üç finansal çeyrekte olduğu gibi son çeyrekte de olumlu bir tablo çizmeyi başaramadı. Geçtiğimiz haftalarda en yeni amiral gemisi HTC 10'u piyasaya süren firma, 2016'nın ilk çeyreğini kapsayan 1 Ocak ve 31 Mart arasındaki dönemde yaklaşık 148 milyon dolarlık bir kayıp yaşadığını duyurdu.

Söz konusu tabloda daha ürkütücü olan manzara ise firmanın gelirlerindeki bu düşüşün geçtiğimiz yıla oranla giderek daha da belirginleşmesi. Zira firma geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 41.5 milyar dolarlık bir gelir duyurmasının ardından bu rakamın bu yıl için 14.8 milyar olduğu anlaşılıyor. Bu da firmanın gelirlerinde geçtiğimiz yıla göre yüzde 64'lük bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

Diğer yandan HTC'nin yeni amiral gemisinin satışlarının yaratabileceği olumulu etkinin bu sonuçlara yansımadığını da hatırlatalım. Diğer yandan firmanın sanal gerçeklik başlığı HTC Vive da bu sonuçlara dahil değil.

Okuyucu Yorumları