HTC'den Metaverse Projeleri için Yeni Ortaklık

HTC, metaverse projelerinde 3D avatarlar oluşturmak için Pixiv ile anlaştı.

HTC'den Metaverse Projeleri için Yeni Ortaklık

Metaverse sektörü tüm hızıyla gelişimini sürdürüyor. Birçok şirketin yakın zamanda ticari marka başvurusu yaptığını ve metaverse sektörüne yatırım yaptığına şahitlik ediyoruz. Son olarak telefon ve VR gözlükleri ile tanınan HTC, bu kez de metaverse platformu VIVERSE‘de, anime tarzı üç boyutlu avatarlar başlatmak için Japonya merkezli sanal topluluk platformu Pixiv ile ortaklık kuruyor.

VIVERSE Başkanı Joseph Lin, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Pixiv ile yaptığımız bu ortaklık VIVERSE’deki sanal karakter sayısını hızla artıracak. Anime ve manga stillerini tercih eden kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak

Pixiv tarafından 2018’de başlatılan ve kullanıcıların 3B karakterleri özelleştirmesini sağlayan VRoid, günde 10.000’den fazla avatar üretiyor. Anlaşmaya göre HTC, VRoid’in bu özelliğinden yararlanacak.

81 milyondan fazla kullanıcı ve 100 milyondan fazla sanat eseriyle Japon tarzını illüstrasyon, manga ve kurgu üzerinde sergileyen Pixiv, metaverse alanına giriş yarak daha çok kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Ayrıca belirtmek gerekirse, araştırma şirketi Technavio‘nun raporunda, 2026 yılına kadar metaverse arsa piyasasının yıllık yüzde 61,74 büyüme oranıyla 5,36 milyar dolar artacağı belirtildi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.