HTC'den çok amaçlı bir mobil PC

Ultra Mobil Shift hem Windows yüklü bir mini dizüstü bilgisayar hem de cep telefonu olabiliyor.

Hem cep hem dizüstü..

HTC firması Kasım ayında Ultra-Mobile-PC (UMPC) Shift'i yaklaşık 1400 Dolara pazara sunuyor. Cihaz Windows Vista atında çalışabildiği gibi Windows Mobile 6 ile de çalışıyor. Kullanıcı Shift'i hem dizüstü hem de akıllı telefon olarak kullanabilir.

UMPC, 7" boyutunda bir ekrana sahip, 20,7 x 12,9 x 2,5 cm ebatlarında ve 800 gram ağırlığında. SnapVUE adındaki özelliği sayesinde kullanıcı işletim sistemini açmadan E-Mail, SMS ve randevularını kontrol edebiliyor. Bu özelliğin bir diğer amacı ise enerjiden tasarruf sağlamak batarya ömrünü uzatmak. HTC, 2 günlük bekleme süresi veriyor. Telefon görüşmeleri için üç bant GSM dışında Shift, veri transferi için UMTS ve HSDPA desteği veriyor. Böylece cihaz en iyi mobil sörf imkanını da sunuyor. Bunlara ek olarak HTC Shift, WLAN, Bluetooth ve USB 2.0 arayüzlerine de destek veriyor. Kullanıcı UMPC'yi klavye ve dokunmatik ekran ile kontrol edebiliyor.

CHIP Online yorumu:
Kasım ayında eğer Türkiye'ye de gelirse mutlaka inceleriz. Zira bu tür hibrit teknolojiler hayatını mobil yaşayan bir çok kullanıcının ilgisini çekecektir.

Okuyucu Yorumları