HP yeni nesil sunucularını anlatıyor...

Teknoloji dünyasının beyni sunucular yeni özelliklerle donatılmış olarak sahneye çıkıyor...

Sunucularda gelecek nesil

Yeni sunucu ailesi. HP önceki nesle göre iki kat fazla performansla müşterilerin BT'ye yatırdıkları her kuruştan daha fazla değer elde etmelerini sağlayan yeni HP ProLiant G6 sunucu ürün ailesini 7 Nisan Salı günü düzenlediği bir basın toplantısıyla tanıttı.

HP ProLiant G6 ürün ailesi, enerji kullanımında verimlilik, sanallaştırma ve otomasyon alanlarındaki gelişmeleri sayesinde bütün müşteriler için ideal hale geliyor. Bu yenilikler KOBİ'ler için proje bazında yüzde sıfır finansman dahil kapsamlı finansal programlar ve hizmetlerle birleşerek sunucu ekonomisini yeniden tanımlıyor. Yeni HP ProLiant G6 sunucular 11 çeşit standart tabanlı kule, raf ve blade platformu halinde bulunuyor. Bu da şirket tarihinde en geniş HP ProLiant sunumu olma özelliği gösteriyor.

Ne dediler?
"Günümüzde müşteriler sunucu yatırımlarından olabilecek en yüksek geri dönüşü elde etmek istiyorlar," diyen HP Türkiye Endüstri Standardı Sunucular Ürün ve Satış Müdürü Merden Kahvecioğlu, "HP'nin uzun bir donanım ve yazılım geliştirme geçmişi temel alınarak oluşturulan G6, müşterilerin daha az kaynakla daha çok iş yapmalarını sağlamak üzere enerji açısından verimlilik, sanallaştırma ve hizmetler alanında HP'nin en üstün yeniliklerini bir araya getiriyor," diye belirtiyor.

IDC EMEA Sistem ve Altyapı Çözümleri Araştırma Analisti Giorgio Nebuloni ise "HP, HP ProLiant ailesinde en geniş kapsamlı nesil yenilemesini gerçekleştirmek için Intel'in yeni mikroişlemci mimarisinin bir fırsat olduğunu gördü. Nehalem sunucu pazarının aslan payı olan 2 soketli segmentine yeni bir performans düzeyi sunmak üzere tasarlandı. Yeni G6 platformunun sunulmasıyla birlikte HP pazara Nehalem işlemcileri çalıştıran ve bütün form faktörü kategorilerine yayılan 11 yeni sunucu modeli sunuyor.

x86 sunucularının önceki nesline kıyasla sağlanan performans artışı ve daha düşük güç gereksinimlerinin, kolay elde edilen yatırımın geri dönüşü ve kısa geri ödeme dönemleriyle birleşmesi müşterileri altyapı yükseltimlerini planlarına almaya teşvik ediyor. IDC, özellikle HPC alanında ve yaşlı ve verimsiz x86'lara sahip kuruluşlarda yeni G6'ya iyi bir geçiş oranı bekliyor", diye açıklıyor.

Enerji tasarrufu için ideal

Enerji tasarrufu için ideal

Endüstride enerjiyi en verimli kullanan x86 sunucular olan HP ProLiant G6 aşağıdaki gibi pek çok enerji tasarrufu özelliklerine sahip:

HP Sensör Denizi – 32 akıllı sensörden gelen bilgilerin toplanmasıyla termal faaliyeti otomatik olarak izliyor. Sensörler fanlar, bellek ve giriş/çıkış işleme gibi sistem bileşenlerini dinamik olarak düzenleyerek sistem soğutma işlemini optimize ediyor ve verimliliği artırıyor.

Ortak Güç Slotu tasarımı – müşterilerin dört güç kaynağı arasından kendilerine özel iş yüklerine uyum sağlayanı seçmelerini sağlayarak gücün boşa kullanımının önlenmesine yardımcı oluyor. Müşteriler gerçek dünyadaki yapılandırmalarının çoğunda yüzde 90'dan fazla bir oranda verimlilik elde edebiliyorlar1.

HP Dinamik Güç Sınırlama – sunucular tarafından çekilen gücü dinamik olarak ayarlayarak ya da sınırlayarak veri merkezindeki güç ve soğutma kaynaklarını yeniden tahsis ediyor. Veri merkezi kapasitesini artırmak amacıyla müşteriler her sunucu için güç ihtiyaçlarını kesin bir şekilde tanımlayıp, kullanıma göre belirlenmiş bir sınır ayarlayarak, fazladan harcanan enerjiyi geri kazanabiliyorlar.

Verimlilikte artış

Verimlilikte artış

HP ProLiant G6 platformu bir sunucu altyapısının verimliliğini en yüksek düzeye çıkarmaya yardımcı olacak, yerleşik teknolojiler ve esnek araçlardan oluşan kapsamlı bir set sunuyor. Bu set içinde şunlar yer alıyor:

HP ProLiant Onboard Yönetim – sunucu ayarlarını basitleştiriyor ve müşterilerin sunucu kapalı bile olsa herhangi bir konumdan sunucu sağlığını inceleyebilmelerini sağlıyor.

HP Insight Control Environment (ICE) yönetim konsolu – ilk kez HP ProLiant'larla birlikte sunulan ICE müşterilerin sunucu altyapısını yerinden ya da uzaktan izlemesini ve yönetebilmesini sağlayarak operasyonel maliyetleri her 100 kullanıcı için 48.000 dolara varan miktarlarda azaltıyor2.

HP Virtual Connect Flex – 10 Ethernet modülü – endüstrinin ilk karşılıklı bağlantı teknolojisi olan Virtual Connect Flex dört ağ arabirim kartı bağlantısı üzerinden 10 Gigabit Ethernet ağında bant genişliği tahsis ediyor. Bu da ek ağ donanımı ekipmanı ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve müşterilerin ağ ekipmanı maliyetlerinde yüzde 55'e varan oranlarda tasarruf sağlamaları için sanal makine uygulaması gerçekleştirmelerini sağlıyor.

Her kuruşun önemi

Her kuruşun önemi

HP ProLiant G6 platformu önceki nesle göre daha yüksek performans ve müşteri değeri sunmak üzere ProLiant markasının kalitesi üzerine inşa edildi:
Nehalem Intel® Xeon® 5500 işlemciler ve yeni HP Smart Array Modüler Denetleyiciler – HP ProLiant G6 önceki nesle kıyasla iki kat fazla bellek ve depolamanın yanı sıra genel performansta yüzde 100'lük bir artış sağlıyor4. Sonuç olarak, müşteriler ihtiyaçlarını yarı sayıda sunucuyla karşılayabiliyorlar.
HP Sunucu Geçiş Paketi – Eski sunuculardan HP ProLiant G6'ya geçişi otomatikleştirerek yükseltim sürecini kolaylaştırıyor. Basit bir sihirbazın yönlendirdiği süreç sayesinde, işletim sistemleri, uygulamalar ve veriler bir sunucudan diğerine hatasız olarak aktarılıyor.
HP Proaktif Seçim – Kredili ve kullanımı kolay bir sistem olan Proaktif Seçim müşterilerin esnek bir önceden paketlenmiş seçenekler menüsünden kendilerine özel hizmet planı oluşturabilmelerini sağlıyor. Ön ödemeli arama kartlarına benzer şekilde, müşteriler HP uzmanları tarafından sunulan hizmetleri ve eğitimleri almak için hacme dayalı indirimli krediler satın alabiliyorlar.
HP Finansal Hizmetler – HP ProLiant G6 sunucu portföyü için proje bazlı yüzde sıfır finansman dahil esnek finansman seçenekleri sunuyor5. Ayrıca HP, müşterilerine Sat Kirala Hizmetiyle mevcut varlıklarının satılıp sonra tekrar kiralanmasıyla nakit elde etmelerine yardımcı oluyor.

Intel Xeon 5500 işlemci tabanlı HP ProLiant G6 platformunda HP ProLiant DL380, DL370, DL360, DL180 ve DL160 raf optimizasyonlu sunucular, HP ProLiant BL 490c, BL 460c ve BL 280c sunucu blade'leri ve HP ProLiant ML370, ML350 ve ML150 kule sunucular bulunuyor.

Not: HP ProLiant G6 sunucuları Mayıs ayında satışa sunulacak.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları