HP'den yeni yazıcı serisi

HP, yeni HP Designjet Z2100 ve Z3100 Serisi Fotoğraf Yazıcılarıyla, grafik profesyonellerinin geniş formatlı görüntü yaratma şekillerini değiştiriyor.

HP'den yeni yazıcı serisi

Profesyonel baskı portföyünü genişletmeyi sürdüren HP, Ölçeklenebilir Baskı Teknolojisini kullanan ilk geniş formatlı yazıcıları yaratmak amacıyla, HP Photosmart Pro B9180 için geliştirdiği pigment mürekkep teknolojisini kullanıyor.

HP Designjet Z Serisi yazıcılar, 200 yıllık fotoğraf ömrü için 24 ve 44 inç boyutlarda müze kalitesinde baskılara yönelik, pratik, güvenilir ve tekrarlanabilir renk doğruluğu için tasarlandı.1

HP Inkjet Ticari Birimi başkan yardımcısı ve genel müdürü Enrique Lores, HP Designjet Z Serisi Fotoğraf Yazıcılarının, fotoğrafçıların, grafik tasarımcılarının ve sanatçıların, görüntülerini doğru bir şekilde sürekli olarak basmalarına olanak verdiğini ifade ediyor: "Geliştirdiğimiz renk yönetimi özellikleri ile grafik profesyonelleri şimdi, hem iş fırsatlarını hem de yaratıcılıklarının sınırlarını genişleten gerçek anlamda pratik ve otomatik baskı süreçlerini kullanabiliyorlar."

Basit ve Pratik renk yönetimi

HP Designjet Z Serisi , X-Rite'ın i1 Renk Teknolojisini içeren endüstrinin ilk gömülü spektrofotometresini kullanıyor. Optiği ve elektroniği tamamen kendinden olan ve yazıcı şaryosunun üzerine konumlandırılan gömülü spektrofotometre, otomatik ICC profil çıkarımına ve HP Gelişmiş Kapalı Çevrim Renk Kalibrasyonuna izin vererek, hassas renk yönetimini büyük ölçüde basitleştiriyor. Sonuçta kullanıcılar, saatler yerine birkaç dakikada renk profilleri yaratabiliyor ve baskı sürecinde tam olarak bir renk uyumu bekleyebiliyorlar.

Aralarında Adobe, Colourbyte, EFI, GMG ve X-Rite gibi şirketlerin de bulunduğu, yaratıcı topluluğun önde gelen markaları, grafik tasarımı, profesyonel fotoğraf, ön baskı ve dijital güzel sanatlar gibi önemli pazarların tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere, özellikle HP Designjet Z Serisi için uygunlaştırılmış çözümler geliştirmek amacıyla, HP ile yakın bir ilişki içinde çalıştılar. X-Rite'ın i1 Renk Teknolojisi'nden Adobe'nin Lightroom kalibrasyon uygulamasının kullanımına kadar bu çözümler, daha ileri seviyede iş akışı sunuyorlar ve kullanıcılara basit ve güvenli bir baskı deneyimi yaşatıyorlar.

HP Z Serisi Fotoğraf Yazıcısı'nın renk yönetimi ortağı araçlar arasında şunlar var:

· X-Rite'ın lider i1 renk teknolojisi üzerine oluşturulmuş, gömülü spektrofotometre.
· Profil çıkarma ve kalibrasyon için ek seçenekler sağlayan, X-Rite ile birlikte geliştirilmiş HP'nin Gelişmiş Profil Çıkarma Çözümü. HP gömülü spektrofotometre ile entegre olan bu çözüm, uçtan uca renk yönetimli bir iş akışı sunmak için, işleme yeteneklerinin yanı sıra bir monitör kalibratörünü ve profil çıkarıcıyı içeriyor.
· HP'ye özel girişlerle geliştirilen EFI'ın RIP Designer Edition 5.12 'i. Yeni fotoğraf özellikleri ve iyileştirilmiş bir kullanıcı arayüzü, grafik tasarımcılara, kullanıcıların zamanını ve parasını koruyarak, dijital prova ihtiyaçları üzerinde tam olarak kontrole sahip olma şansı tanıyor.
· HP'ye özel girişlerle geliştirilmiş, Colourbyte'ın Imageprint v.6 photo RIP'i ve GMG'nin ColourProof v.4 prepress RIP'i. Imageprint v.6, profesyonel tüketiciler ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından kullanılmak üzere optimize edildi. ColourProof v.4, iş akışını oldukça kısaltan baskı onayı için gömülü spektrofotometre ile doğrudan çalışıyor.
· Adobe ile birlikte geliştirilen Adobe Lightroom'daki HP ProPrint Plug-in ve "Calibrate Printer" düğmeleri. Ücretsiz HP ProPrint Plug-in'e sahip Adobe Photoshop'tan yapılan ilk baskı denemesinin renkli olması beklenir ve uygulama içinden doğrudan renk yönetimi araçlarının başlatılması için, Adobe Lightroom "Calibrate Printer" düğmesi kullanılır.

HP GelişmişProfil Çıkarma Çözümü ile ICC profilleri yaratma ve özelleştirme

HP Designjet Z2100 GP ve HP Designjet Z3100 GP sürümleri, HP ve X-Rite (eski GretagMacbeth) tarafından geliştirilmiş HP Gelişmiş Profil Çıkarma Çözümü'nü içeriyor. HP Gelişmiş Profil Çıkarma Çözümü, özellikle en fazla talep gören grafik profesyonelleri için geliştirilmiş, uçtan uca bir renk yönetimi sistemi. Zamandan ve ICC yaratım uzmanlığı dış kaynak kullanımı maliyetinden tasarruf etmenizi sağlayarak, ICC profilleri yaratmanızı ve var olanları düzeltmenizi kolaylaştırmak için, gömülü spektrofotometre ile entegre bir şekilde çalışıyor. Ayrıca, i1 teknolojisinin desteklediği bir ekran kalibrasyonu cihazını da içeriyor.

· Özel ışıklandırma koşulları (bir galeri gibi) için ICC profilleri yaratma
· Dijital prova ile ofset baskı arasında maksimum renk uyumunu korumak için CMYK ICC profilleri ile çalışma
· Herhangi bir HP veya üçüncü parti medya tarafından yaratılmış ICC profillerini kolaylıkla değiştirmek
· Baskılar ve farklı medyalar arasında, ekrandaki renklerin baskıda doğruluğunu ve sürekliliğini sağlama

200 yıl ömürlü mürekkep

200 yıl ömürle mükemmel bir müze kalitesi için yeni mürekkep ve medya1

HP Designjet Z2100, fotoğraf ve yaratıcı tasarım uygulamaları için, mat güzel sanatlar kağıtları ve parlak fotoğraf kağıtlarında geniş bir renk yelpazesi sağlayan, hem mat siyahı hem de fotoğraf siyah mürekkeplerini içeren, sekiz renkli bir HP Vivera pigment mürekkep sistemine sahip bulunuyor.

HP Designjet Z3100, güzel siyah-beyaz baskılar yaratmak ve farklı ışık koşulları altında gerçek doğal gri tonları yakalamak için, HP 70 parlaklık Geliştirici ve HP Dörtlü-Siyah Mürekkepleri içeren, 12 mürekkepli HP Vivera pigment mürekkep sistemini kullanıyor. Bu da ayrıca, sürekli tonlar, tek biçimli parlaklık ve zengin siyahlar sağlıyor. Böylelikle HP Designjet Z3100, yüksek kaliteli sanat baskıları, fotoğraf ve prova uygulamaları için ideal bir çözüm.

Her iki model de 24 veya 44 inç genişliğe kadar geniş yelpazeli HP medyasında endüstrinin en iyi sürekliliğini sağlıyorlar.

Magnum Photographers'dan Thomas Hoepker, "Z Serisi Yazıcılar ile, çok iyi, bazı durumlarda da, klasik medyaya ve normal renkli baskılara göre eşsiz ve 200 yıl ömrü olan bir renkli baskıya sahip oluyoruz. 1 Bu bizim için bir kazan-kazan durumu. Daha iyi renge sahibiz, tamamen kontrolümüzde olan geniş bir yelpazeye sahibiz ve işleri bir karanlık oda uzmanına göndermek zorunda değiliz. Bunu evde gerçekleştirebiliyoruz ve fotoğraflar uzun bir ömre sahip oluyorlar" diyor.

HP Designjet Z Serisi ile grafik profesyonelleri, pazardaki en geniş medya seçenek yelpazesini kullanarak, klasik kağıdın sınırlarının ötesinde baskı yapma yeteneğine sahip oluyorlar. 36 yeni medya ürünü ile kullanıcılar, HP'nin medya portföyünden geniş bir medya seçenekleri yelpazesinden seçim yapma esnekliğine sahip oluyorlar.

HP ayrıca, dijital güzel sanatlar kağıdı geliştirme ve üretmede 400 yıllık bir öncü olan Hahnemühle FineArt ile de stratejik bir işbirliği gerçekleştirdiğini duyurdu. Üç güzel sanatlar kağıdını (HP Hahnemühle Yumuşak Güzel Sanatlar Kağıdı, HP Hahnemühle Dokulu Güzel Sanatlar Kağıdı ve HP Hahnemühle Su Rengi Kağıdı) birlikte geliştirmenin yanı sıra, Hahnemühle'nin tüm dijital güzel sanatlar medya tipleri portföyü HP Designjet Z2100/3100 ile uyumlu hale geliyor, böylece müşterilere, mükemmel bir medya seçimi ve esnekliğine sahip, komple ve güvenilir bir baskı çözümü sağlanıyor. Ayrıca HP Designjet Z Serisi'nin otomatik renk yönetimi özellikleri, daha fazla medya seçeneğine açık kapı bırakıyor. Hahnemühle gibi güçlü markalarla işbirliği kullanılarak, HP Designjet Z Serisi, ticari olarak en uygun medya için hızla ICC profilleri yaratabiliyor.

Baskıyı daha sorunsuz hale getiren yeni araçlar ve servisler

HP Designjet Z Serisi'nin eşsiz renk deneyiminin arkasında, kullanıcılara baskı işlerinde daha fazla güven veren çeşitli HP servis ve destek seçenekleri var. Kullanıcılar, renk yönetiminde adım adım talimatları izlemek için HP Renk Merkezi aracına ve iş akışındaki renk sorunlarını çözmek amacıyla uzaktan yardım almak için tek bir temas noktası sağlayan HP Renk Uzmanı Servisi'ne güvenebilirler.

Kurulumdan medya profili çıkarmaya, ince ayarlara ve sonlandırmaya kadar HP, amatörlerden profesyonellere kadar her kademedeki kullanıcı için hatasız ve basit bir baskı deneyimi yaşatıyor.

Okuyucu Yorumları