HP'den Akıllı Yazıcılar

HP tarafından geliştirilen Auto Sense sistemiyle artık evde kusursuz şekilde fotoğraf baskısı yapmak hiç de zor değil.

HP'den Akıllı Yazıcılar

Fotoğraflarınızı evde basmaya karar verdiğinizi düşünün. Baskı kağıdını ve mürekkebi yüklediniz ve yazdırma düğmesine bastınız. Fakat kağıtları yanlış tarafından koymuşsunuz. İlk fotoğrafın basılmasıyla birlikte bir şeyleri yanlış yaptığınızı fark ediyorsunuz. Fotoğrafı aldığınızda mürekkep elinize bulaşıyor. Mürekkepli ellerinizle baskıyı durduruyorsunuz. Kağıtların geri kalanını fotoğrafları ve yazıcıyı leke yapmamaya çalışarak çıkarıyorsunuz. Daha sonra kağıtları yeniden yükleyip baskıya devam ediyorsunuz. Baskıya başladığınızdan bu yana epeyce zaman ve kağıt kaybettiğiniz gibi, elleriniz kirlendi ve fotoğrafların baskısı da istediğiniz gibi olmadı.

Fotoğrafa Hassas Ayar

Ancak tüm bunları Auto Sense (Otomatik Algılayıcı) sisteminin yüklü olduğu bir HP fotoğraf yazıcısıyla yapsaydınız, kısa sürede ve kusursuz şekilde fotoğraflarınızı basabilirdiniz.

Auto Sense, yazıcının içindeki bir algılayıcı ile kağıdın arkasındaki barkodu okuyarak baskı için doğru kağıt tipini, boyutunu, kağıdın doğru konulup konulmadığını ve kenar bordürlerini belirleyen bir sistem. Bunlar saptandıktan sonra yazıcı gerekli ayarları kendisi düzeltiyor ya da LCD ekranından kullanıcıya düzeltmeler için gerekli talimatları veriyor. Böylelikle fotoğraflar boş yere kağıt/mürekkep israfı olmadan kısa sürede basılıyor. Evde fotoğraf basmak daha kolay ve keyifli hale geliyor.

Auto Sense özelliği, ölçeklenebilir baskı teknolojisinin (Scalable Printing Technology) getirdiği yeniliklerden. Mürekkep püskürtmeli baskıda bir devrim niteliğini taşıyan bu teknoloji, baskı hızını dört katına çıkarıyor ve sarf malzemelerinin en verimli şekilde kullanımına olanak tanıyor.

Otomatik Algıya Sahip Ürünler

Auto Sense özelliği, şu anda “dünyanın en hızlı yazıcısı” HP Photosmart 8250’de bulunuyor. Teknoloji sonbaharda HP LaserJer 3100, 3200 ve 3300 hepsi bir arada cihazlarında da yer alacak. HP Advanced Photo Paper fotoğraf kağıtları ise algılayıcıların okudukları barkodlara sahip bulunuyor.

Okuyucu Yorumları