Honor, Samsung'un katlanabilir telefonlarıyla öyle bir dalga geçti ki...

Honor, yeni katlanabilir telefonunu piyasaya sürmek üzere. Ama telefonun özellikleri Samsung'un katlanabilir cihazlarından daha üstün görünüyor. Marka da bu fırsatı kaçırmadı ve topa gelişine vurdu. Hem de öyle bir vurdu ki!

Honor, Samsung'un katlanabilir telefonlarıyla öyle bir dalga geçti ki...

Teknoloji dünyasında, markaların birbiriyle alay ettiğine ara sıra şahit oluyoruz. Microsoft bazen Apple işletim sistemleriyle dalga geçer, yeri gelince Samsung iOS cihazlara dokundurur... Ama şimdi sıra Çinli telefon üretici Honor da. Hedefinde de Samsung'un katlanabilir telefonları var.

Çinli telefon üreticisi Honor, piyasaya çıkışı yaklaşan Honor Magic V3 katlanabilir telefonu için bir pazarlama hamlesi olarak, Samsung Galaxy Z Fold 6 sahiplerinden özür diledi. Ama bunu öyle bir yaptı ki... IFA 2024'te küresel lansmanı yapılacak Honor Magic V3, açıldığında sadece 4.35 mm, kapandığında ise 9.2 mm kalınlığında. Buna karşılık Galaxy Z Fold 6, açıldığında 5.6 mm, kapandığında ise oldukça büyük olan 12.1 mm kalınlığa ulaşıyor. Honor'un yeni çıkacak katlanabilir telefonu, 239 g'a karşı 226 g ile ağırlık konusunda da avantajlı.

Bu farklılıkları vurgulamak isteyen Honor, mikro işleriyle ünlü sanatçı Graham Short'tan Honor Magic V3'ün özel bir sürümünün menteşesine "dünyanın en küçük özür dileği"ni kazmasını istedi.

Menteşede yer alan mesajın tamamı şöyle:

"Sevgili Samsung Galaxy Z Fold sahipleri, özür dileriz. Telefonunuzun ikiye katlanıp cebinize sığmasını heyecanla bekliyor olduğunuzu biliyoruz, ama bu biraz garip oldu. Gelecek için size teknik bir mucize, sınırsız çoklu görev ve performans dünyası vaat edildi. Oysa şimdi, muhtemelen yeni HONOR Magic V3'e bakıyor ve biraz... ihanete uğramış hissediyorsunuz. Boyut önemlidir ve acınızı hissediyoruz. Altın madalya için ödüllendirilip sonra yarışta sonuncu gelmek gibi, daha ince, daha hafif ve daha dayanıklı bir katlanabilir telefonun varlığını bilmek, herkesin seçimlerini sorgulamasına yetecek kadar acı verici olabilir.

Sizi anlayabiliyoruz. Katlanabilir ekranların, o zamanki şüpheli dayanıklılığıyla, bu yeni teknolojiye öncülük eden bir kişiydiniz ve hayal kırıklığına uğradığınızı biliyoruz. Daha iyisini hak ediyorsunuz. Aslında, bir altın madalya bile hak ediyorsunuz.

Ciddi anlamda, Honor olarak, teknoloji sınırlarını zorlamak ve size en iyi katlanabilir deneyimi sunmak için kararlıyız. Sadece şunu söylüyoruz... Hayal kırıklığına uğramak normal. Biz de aynı şekilde hissederdik."

Honor'un bizzat telefonun incecik menteşesi üzerine kazıdığı bu mesaj çok ses getirecek gibi görünüyor. Honor da, Apple ve Samsung hayranları gibi, kendi hayran kitlesini yaratmaya kararlı görünüyor.

Ama kimse bir zamanlar, yeni telefon çıkacağı zaman mağazanın önünde geceden kamp kuran, herkesten bir gün önce telefon ve tablet satın almak için gece boyu kaldırımda yatan Apple hayranları kadar efsane olamaz. O eski hayranlardan da eser yok şimdi...