Hong Konglu Metro Operatörü Metaverse'te Sanal İstasyon Yapacak

Metaverse'e giren şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hong Konglu metro operatörü de The Sandbox ile ortaklık kuran isimler arasında.

Hong Konglu Metro Operatörü Metaverse'te Sanal İstasyon Yapacak

Hong Kong'ta demiryolu operatörü olarak faaliyet gösteren MTR Corporation, The Sandbox ile bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Şirket bu ortaklıkla birlikte metaverse'te sanal istasyonların olduğu, metro temalı bir tema parkı inşa edecek.

Hong Konglu Metro Operatörü Metaverse'e Giriyor

The Sandbox, ortaklıklarına bir yenisini ekledi. Bu kez ortaklığın adresi Hong Kong. MTR Corporation isimli demiryolu operatörü, "Oyunlaştırma yoluyla, eğlenceli ve sürükleyici deneyimler yaşatmak adına metaverse'e giriyor.

MTR yaptığı açıklamada, oyuncuların tren kullanabilecekleri ve bir tren istasyonu işletebilecekleri oyunlar sağlamak için sanal istasyon inşa edeceklerini belirtti. Bunun için The Sandbox'tan da bir arsa satın alındı.

Metaverse'te, MTR'nin Hong Kong toplulukları ve kültürleriyle kesiştiği anları sergilemek için bir demiryolu müzesi de olacak. Burada bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimi teşvik edilecek.

Projenin yol haritasını tamamlamak için Studio Collective ile işbirliği yapıldığı da yine bilgiler arasında.

Tema parklar The Sandbox için ilk değil. Kentin su temalı parkı Ocean Park ve Star Ferry de dahil olmak üzere birçok önemli lokasyon The Sandbox'a daha önce giriş yapmıştı.

Kasım ayında Sandbox , SoftBank liderliğindeki bir bağış toplama anlaşmasında 93 milyon ABD doları topladı.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.