Honda’nın tamamen elektrikli SUV’u Prologue ortaya çıktı

Honda, gösterişli bir tasarımdan çok konfor sunacağını söylediği elektrikli SUV’u Prologue’u ilk kez bu kadar detaylı bir biçimde sergiledi.

Honda’nın elektrikli SUV’u Prologue ortaya çıktı

Honda nihayet elektrikli SUV’u Prologue'a küçük bir bakıştan fazlasını sundu. Gösterişli EV tasarımlarından hoşlanmıyorsanız, Prologue dizin için çekici bir araç olabilir. Şirket, elektrikli SUV'un gösterişli değil pratik olacak şekilde üretildiğini gösteren eksiksiz bir tasarım ön izlemesi sağladı. Honda, odağının insanlar için geniş ve konforlu bir iç mekan sunmak olduğunu söylüyor.

İç mekanda bolca teknoloji bulmak mümkün. Honda, iç mekanın tüm ayrıntılarını paylaşmamış olsa da, 11 inç dijital gösterge ekranı, 11,3 inç bilgi-eğlence ekranı ve USB-C bağlantı noktaları dikkat çekiyor. Android Auto, Apple CarPlay ve WiFi erişim noktası modu mevcut. Bu, sevimli Honda E gibi dokunmatik ekranlarla dolu bir araç değil, ancak teknoloji her şekilde öne çıkıyor.

Prologue, GM ile birlikte geliştiriliyor ve Amerikan markasının Ultium platformuna dayanıyor. Bu SUV, 2026'da şirket içi "e:Architecture" üzerine inşa edilen EV'leri ve 2027'de daha düşük fiyatlı modelleri içeren daha büyük bir elektriklenme planının ilk halkası olarak değerlendirilebilir.

Prologue'un pek çok özelliği, menzili ve fiyatı da dahil olmak üzere hala sır. Ancak Honda, onu daha büyük bir dingil mesafesi (8 inç daha uzun ve 5 inç daha geniş) ile CR-V hibritten bir adım ötede olarak nitelendiriyor.