Honda’dan 11 yeni motosiklet modeli geliyor; ama bu seferkiler düşündüğünüz gibi olmayacak

Honda, şimdi de motosikletlerini elektrikli bir geleceğe hazırlıyor. 11 yeni Honda motosiklet modelinin tümü elektrikle çalışacak...

Honda motosikletleri için yeni dönem başlıyor

Dünyanın en büyük motosiklet üreticisi de elektriğe geçmeye hazırlanıyor. Honda, 2025 yılına kadar "11 veya daha fazla" elektrikli motosiklet modelini piyasaya süreceğini duyurdu. Bunların çoğu Kuzey Amerika'da mevcut olmayacak ve Japon devi enerjisinin büyük bir kısmını Asya ve Avrupa pazarları için harcayacak.

Bahsi geçen 11 model arasında müthiş performans sunan canavar motosikletler de beklemeyin. Honda, 11 potansiyel elektrikli modelin silüetlerini gösteren bir slayt paylaştı ve dördü hariç tümü basit motosikletlere benziyor.

Bu arada şirket, içten yanmalı modelleri üretmeye de devam edecek. Başka bir deyişle Honda’nın motosikletleri için tamamen elektrikli bir dünyaya geçiş yapmak gibi bir niyeti, en azından şimdilik yok gibi görünüyor. Ama 2040 yılı için planları biraz farklı.

Honda, 2040 yılına kadar motosiklet işini karbon nötr hale getirmeyi ve 2030 yılına kadar elektrikli modellerin motosiklet satışlarının yaklaşık yüzde 15'ini oluşturmasını planlıyor.