Honda'nın robotu beyin ile kontrol ediliyor!

Bilim kurgu filmi gibi: Honda'nın beyin gücü ile kontrol edilen robotu bakın neler yapıyor...

Honda'dan müthiş buluş!

Honda'nın insan görünümlü robotu Asimo'yu tanımayan yok. 2004 yılında ülkemize gelerek, başbakan Tayyip Erdoğan ile el bile sıkışmış olan ünlü robot artık daha da akıllı. Honda'da görevli bilim adamları Asimo'yu artık insanların düşünce ile kontrol edebilecekleri şekilde geliştirdiler.

Özel alıcılarla donatılmış bir kask sayesinde insan beyninde meydana gelen elektrik sinyallerini ve aynı anda kan basınç farklılıklarını algılayan yeni teknik, bu verileri ilk olarak kaska aktarıyor. Ardından bu verileri bilgisayara aktarılıyor ve bilgisayar bu verileri daha önceden tanımlanmış farklı veriler ile karşılaştırarak, benzetmeye erişmeye çalışıyor. Bilgisayar tanımlamayı gerçekleştirdikten sonra kablosuz bir sinyal ile veri Asimo'ya iletiliyor ve Asimo iletilen komutu yerine getiriyor.

Yapılan testte %90 oranında başarıya ulaşan deneyler, bugünkü koşullarda ancak insan bedenine temas eden bir alıcı yardımıyla gerçekleştirilebiliyor. Fakat Honda araştırmacıları asıl hedefin bu gibi kısıtlayıcı yardımcı gereçler olmadan kullanılabilir olması olduğunu söylüyorlar.

Honda'nın gerçekleştirdiği deneyi CHIP TV'de izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları