Hindistan'ın Resmi Twitter Hesabı Hacker Kurbanı Oldu

Hindistan hükümetinin resmi Twitter hesapları hackerların kurbanı oldu. Twitter hesaplarını hackleyen hackerler, bu hesaplar üzerinden NFT paylaşımı yaptı.

Hindistan'ın Resmi Twitter Hesabı Hacker Kurbanı Oldu

Hindistan hükümetinin resmi Twitter hesapları hackerların kurbanı oldu. Twitter hesaplarını hackleyen hackerler, bu hesaplar üzerinden NFT paylaşımı yaptı. Paylaşımların birden fazla hesaptan yapılmış olması da dikkat çekti.

Hacklenen Hindistan Twitter Hesaplarında NFT Detayı

Başbakanın ofisine ait Twitter hesabı, geçen cuma günü hacklendi. Hesabın hacklenmesinden sonra profil fotoğrafı bir Bored Ape maymunu ile değiştirildi. Ek olarak eski tweetlerin de silindiği hesapta yeni tweet atıldı.

Devlet hesapları, son 3 gündür saldırı altında. Söz konusu hesaplardan NFT ile ilgili içerikler yayımlanıyor. Bu hesaplar arasında Hindistan’ın en büyük eyaleti olan Uttar Pradeshhükümeti ve başbakan Yogi Adityanath‘ın ofisi de var.

Konuya dair Eyalet hükümetinin resmi Twitter hesabından da bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, Eyalet başkenti Lucknow’da, Siber Suç ile ilgili bir dava açıldığı açıklandı.

Paylaşımda şu sözlere de yer verildi:

"Azuki ve diğer NFT sahiplerine ekstra airdrop talepleri dağıtarak topluluğumuza geri vermeye karar verdik. Airdrop’unuzu BEANZ talep edin ve interaktif Azuki NFT‘yi kullanarak Azuki ekosistemine dahil olun"

Açılan davanın sonrasında sürecin nasıl ilerleyeceğini zaman içinde göreceğiz.