Amerikan Bilimsel Gelişim Birliği'nin seçimi ile, 2012'nin en önemli bilimsel olayları belirlendi.
Cruiosity aracını Mars'a indirmek, insan DNA'sı ile ilgili çalışmalar ve başka bilimsel gelişmeler.... Bu senenin en etkileyici bilimsel gelişiminin ne olduğunu tespit etmek için seçim yapan Amerikan Bilimsel Gelişim Birliği, yılın bilimsel olayı olarak, Higgs Bozon'unun keşfini seçti.
Adaylar arasında pek çok önemli bilimsel olay bulunuyordu. İsviçre'deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nda keşfedilen Higgs Bozon'unun bilimsel rakipleri arasında, Sibirya'daki bir mağarada bulunan 50 bin yaşındaki bir kız bedeninden DNA çıkarılması, ABD'deki felçli bir kadının beynine yerleştirilen ve düşünce gücüyle bir robotu kontrol etmesini sağlayan beyin implantı, Mars'a indirilan Cruiosity robotu gibi bilimsel olaylar yer alıyordu.
Ancak Higgs Bozon'unu varlığı, hepimizin etrafında görünmez bir enerjinin var olduğunu ve evrenin bu enerjinden oluştuğunu ispat eden en büyük delil olarak bilim tarihinde bir devrim yarattı. 43 yıldır peşinde olunan bu küçük parçacık aynı zamanda evrende bilinen en küçük madde olarak kabul ediliyor. Bu buluş nedeniyle tüm fizik kurallarının yeniden gözden geçirilmesi ve yeni keşfin ışığında pek çok kabul edilmiş kuralın yeniden yazılması gerekecek.
2013'teki en büyük bilimsel olaylar için de bir tahminde bulunan araştırma, muhtemel adayların, evreni oluşturan büyük patlama hakkındaki çalışmaların ve Antartika'da bir buzulun 40 km altında sıkışmış olan ve milyonlarca yıldır dünyadan izole olarak varolan bir göle ulaşıldığında dünyanın oluşumuna dair yapılacak keşiflerin olacağı düşünülüyor.