Hewlett Packard: Made in Turkey

Sonunda bu da oldu: HP Türkiye'de PC fabrikası açıyor! İşte yeri, işte yapacağı üretim...

HP: Made in Turkey

Türkiye, HP'nin Üretim Merkezi Oluyor... Hedef, yılda 2 milyon adet bilgisayar üretimi...

HP Kişisel Sistemler Grubu Türkiye Müdürü Ertuğ Ayık, HP'nin destekleriyle, dünya çapındaki üretim iş ortağı Foxconn'un Türkiye'de kuracağı bilgisayar fabrikası yatırımı ile bu alanda yeni bir kategori oluşturduklarını belirtti.

25 Mayıs Salı günü İstanbul Point Otel'de düzenlenen basın toplantısında HP'nin yeni vizyonu ile ilgili bilgilere yer veren Ayık, "Şu ana kadar iç piyasaya yönelik üretim yapan yerel üreticiler ve Türkiye'de daha çok satış ve pazarlama faaliyetleri yapan uluslararası firmalar bulunuyordu. Şimdi HP yeni bir kategori oluşturuyor. Hem uluslararası büyüklük ve ölçeğin avantaj ve standartlarını oluşturan ama aynı zamanda Türkiye'yi sadece bir pazar olarak görmeyen, insan ve entelektüel gücü ile bir kaynak bir üretim merkezi olarak gören bir kategori" dedi.

Foxconn geliyor

Foxconn geliyor

Dünya çapındaki üretim iş ortağı Foxconn'un Türkiye'de kuracağı bilgisayar fabrikası ile çok ciddi avantajları olacağına da dikkat çeken Ayık, yatırımda en son teknolojinin kullanılması ve üretimin burada gerçekleşmesinin sağlayacağı maliyet avantajları kadar, en son teknolojiyi çok daha hızlı sunabilme imkânı da bulabileceklerini belirtti. Ayık, lojistik, gümrükleme, gibi diğer hem zaman hem maliyet unsurlarını ortadan kalkması, Türkiye'ye uygun daha esnek daha özel konfigürasyonların hızlı bir şekilde sunulabilmesi gibi çok ciddi katma değerlerden yararlanacaklarına da dikkat çekerek, 8 yıldır Türkiye'de sürdürdükleri pazar liderliğini artırarak devam ettirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kurulacak bilgisayar fabrikasının kapasitesi yılda 2 milyon adet. Ertuğ Ayık, şu anda üretimin %10-15 lik kısmının iç piyasa için planlandığını, geri kalanın ihraç edileceğini belirtirken, iç pazarın daha da büyümesi halinde bu oranlarda değişiklik yapabileceklerini de söyledi.

HP ne düşünüyor?

HP ne düşünüyor?

HP, Bilgi Teknolojisi alanında, hedef gruplar, hizmetler ve ürün çeşitliliği konularında verdiği hizmet ve sunduğu çözümlerle birçok rakibinden ayrıldığını belirtiyor. HP Kişisel Sistemler Grubu Türkiye Müdürü Ertuğ Ayık HP'nin farkını da şu sözlerle vurguluyor:

" HP'nin dünyada ulaştığı konum itibariyle çok önemli bir farkı var; hemen hemen bütün müşteri grupları (tüketici, kobi, kurumsal ve kamu) ve mümkün bütün ürün çeşitlerine (taşınabilir, masaüstü, akıllı telefonlar, iş istasyonu, ince işlemci) ait bir portföyünün olması. İleride de bütün bu kategorilerde liderliğini devam ettirecek bir hedefi var. Burada da HP bütün müşteri grupları için yeni ve lider ürün kategorilerine yatırım yapmaya devam edecek. "

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları