Herkes karşı ama bu grup torrent kullanıyor!

Hemen herkes torrent'e savaş açmışken, ünlü bir grup yeni albümünü torrent üzerinden dağıtacak...

Torrent'in fedaisi!

Her gün dünyanın farklı bir yerinde torrent sitelerine, müzik endüstrisi temsilcilerinin açtığı değişik bir dava gündeme oturuyor. Pek çok müzik grubu ve yapımcısı torrent ile sıcak savaştayken bir müzik grubu tam tersini yapıyor; albümlerini torrent ile dağıtıyor!

Nine Inch Nails (NIN), 1998 yılında kurulmuş ABD'li ünlü bir rock grubu ve onlar torrent'e karşı değiller. Hatta kendilerinin de torrent ile dosya paylaşımını aktif olarak kullandıklarını açıkça söylüyorlar. Fakat paylaşımı tek taraflı olarak görmeyen grup, geçtiğimiz yıl Ghost adlı albümlerini kendi siteleri üzerinden ücretsiz yayınladılar. Gördüğü inanılmaz ilgiyi sunucuları kaldıramayıp çökünce de çareyi, albümlerini The Pirate Bay üzerinden dağıtmakta buldular.

Bir daha benzer sıkıntılar yaşamak istemeyen grup bu yıl bir adım daha attı ve kendi torrent takip sistemini yani tracker'ını kurdu. Böylece kendi şarkılarını paylaşmak isteyen hayranları yüksek kalitedeki MP3'leri indirmek için artık çözümü başka yerlerde aramak zorunda kalmayacak.

Okuyucu Yorumları