Herkes bir gün "akıllanacak"!

Cep telefonu dünyasında yaşanan büyük değişime şahit olmaya hazır mısınız?

Herkes bir gün "akıllanacak"!

Akıllı telefon satışları, 2010'un üçüncü çeyreğinde, geçen senenin üçüncü çeyreğine göre yüzde 90 oranında büyüdü. Analiz firması IDC'nin verdiği rakamlara göre, 2009'un üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkarılan akıllı telefon sayısı 42.8 milyondan, 81 milyona yükseldi bu da yüzde 89.5'ine denk geliyor.

Firmalar ise bu durumdan oldukça memnun. Üçüncü çeyreğin lideri Nokia piyasanın yüzde 32.7'sine sahip. Ancak yüzde 90'lık büyüme Nokia'ya yaramıyor gibi görünüyor, dev büyüme oranlarına rağmen firma halen küçülerek kan keybetmeye devam ediyor. İkinci sırada ise iPhone, 14.1 milyon ve yüzde 17.4'lük oranıyla bulunuyor. RIM'in Blackberry'si 12.4 milyon akıllı telefonla üçüncü sırada.

Dördüncü sırada 7.2 milyon akıllı telefonla Samsung bulunuyor. Samsung'un dördüncü sırada oluşu sizi yanıltmasın, firma arkasına aldığı Android rüzgarıyla beraber önceye göre yüzde 453.8 oranında büyümüş durumda. Beşinci sırada ise 5.8 milyon akıllı telefon ve yüzde 176 büyüme oranıyla Android'in bir başka üreticisi HTC bulunuyor.

Okuyucu Yorumları