Her yönüyle Samsung Galaxy Nexus!

Samsung'un Google ile ortaklığının son ürünü Galaxy Nexus hakkında bilmek istediğiniz ne varsa...

Ve karşınızda Galaxy Nexus!

Samsung ve Google yaklaşık bir ay kadar önce yeni Galaxy Nexus'u duyurdular. Yeni Android amiral gemisi sadece HD ekranlı bir akıllı telefon olmakla kalmıyor; aynı zamanda Android 4.0 ile geliyor.

Google Nexus : İşlemci & HD Ekran
Nexus S'in halefinde donanım açısından göze çarpan ilk özellik 4,65 inç'lik büyük ekranı ve sunduğu 1280x720 (HD 720p) çözünürlük. Bu noktada Samsung Super AMOLED teknolojisini kullanıyor.

Galaxy Nexus 1.2 GHZ saat hızlı Dual-Core işlemci ile donatılmış ve 1 GB belleğe sahip. Google ilk benchmark testlerine göre Galaxy Nexus'un işlemcisi, Apple yeni telefonu iPhone 4S'e oranla daha yüksek bir performans sunuyor...

Galaxy Nexus : Kamera & Hafıza

Galaxy Nexus : Kamera & Hafıza

Galaxy Nexus, 5 megapixel kamera ve LED flaşa sahip. Görüntülü konuşma için ise 1,3 megapiksellik bir ön kamera mevcut. Video çekimleri Galaxy Nexus ile 1080p (Full HD) çözünürlükte gerçekleşiyor. Apple'a benzer bir şekilde iki farklı hafıza seçeneği sunulmuş. 16 ve 32 GB'lık seçenekleri bulunan telefonun hafıza kartı desteği bulunmuyor.

Şık dizayn
Yeni ve şık dizayn direkt dikkatleri üzerine çekiyor. Bunun dışında ise Galaxy Nexus'un ultra inceliği ona kullanışlı ve güzel bir görünüm kazandırıyor. Google'dan açıklanan verilere göre telefonun en kalın bölümü 8.84 ve en ince bölümü 4.29 milimetre.

Veri standartları & Diğer özellikler

Veri standartları & Diğer özellikler

İki farklı hafıza seçeneği yanında Nexus aynı zamanda farklı veri standardı seçeneği de sunuyor. Bölgeye göre LTE (Şu an için sadece ABD'de) ve HSPA+ seçenekleri mevcut. HSPA+ modeliyle saniyede 21 MBit'e kadar indirme ve 5.76 MBit'e kadar yükleme hızına sahipsiniz. Diğer özellikler ise WLAN-n, Bluetooth 3.0, USB 2.0, giroskop, barometre ve NFC yongası.

Galaxy Nexus aynı zamanda Google Android'in son sürümü 4.0 ile birlikte geliyor. Bu sayede kilit ekranında, küçük araçlarda ve çok daha fazla noktada sizi yenilikler bekliyor. Hatırlatmakta yarar var; Galaxy Nexus Android 4.0 ICS ile gelen ilk telefon ve şu an piyasada bu işletim sistemine sahip başka bir model bulunmuyor.

Galaxy Nexus : Bulunabilirlik

Galaxy Nexus : Bulunabilirlik

Galaxy Nexus şu an ABD'de be bazı Avrupa ülkelerinde satışta, Asya ve Avrupa'da yayılmaya devam edecek. İlk fiyatlar ise şu şekilde: İsviçre'de 679 Euro ve İngiltere'de ise 517 Euro civarında. Tabi bu rakamlar, hafıza seçeneklerine göre farklılık gösteriyor.

Chip Online :
Samsung ve Google, Galaxy Nexus ile Android hayranlarını kesinlikle hayal kırıklığına uğratmıyor. HD ekran ve Texas Instruments'den OMAP4460'ın performansı görülmeye değer. Pantolonunuzun cebini çok rahat bir şekilde sığmayacak olan Galaxy Nexus iPhone 4S trendini kırmak istiyor.

Daha fazla bilgi ve ayrıntılı resimler için sizi galeri sayfalarımıza davet ediyoruz... Tıklayın....

Okuyucu Yorumları