Her şeyin çözümü internette!

İnternet artık hayatımızın her alanına girdi: İşte internetle birlikte değişen alışkanlığımız...

Çözüm internette!

Krizle birlikte dünya çapında milyonlarca insan işsizler ordusuna katıldı. Krizin en derin etkisi, şirketlerin zarar etmesi ya da zenginlerin daha az zengin hale gelmesinden ziyade, işsizliğin inanılmaz boyutlara ulaşması oldu.

İş arayan insanların başvurduğu yöntemler de değişti. Eskiden seminerlere katılan, CV yollayan ve arkadaşlarını telefonla arayan insanlar, artık sosyal ağlar üzerinden de iletişim kuruyor ve iş arıyor.

Yapılan araştırmalar işsizlik dönemlerinde içe kapanmanın hem psikolojik açıdan, hem de pratik açıdan pek çok soruna yol açtığını ortaya koyuyor. Sosyal ağlar ve internet çağının iletişim imkanları ise, işsizlere kısırdöngüden çıkış imkanı sunuyor. Online dayanışma grupları kuruluyor.

Sadece iş arıyorum demekle olmuyor...

Sadece iş arıyorum demekle olmuyor...

Aynı araştırmalar, iş arayanların sadece "İş arıyorum" mesajıyla iş bulamadığını, özelliklerini ve yeteneklerini açıkça ve detaylı bir şekilde ortaya koymalarını gerektiriyor. Ayrıca iş başvurusu yapıldığında, patronların ya da insan kaynaklarının Google araması yaptığını da unutmamak gerekiyor.

Eğer online profiliniz dikkat çekiciyse, iş bulma şansınız da artıyor. En azından bir internet sitesi hazırlamanız, şansınızı arttıracaktır.

Okuyucu Yorumları