Her cepte yüklü olması gereken uygulamalar!

Yeni bir Android cep aldığınızda, ilk iş olarak mutlaka kurmanız gereken uygulamaları seçtik...

Her Android cepte olmalı!

Akıllı telefonlar bizlere her yerde iletişim kurma, oyun oynama ve çalışma imkanı tanıyan harika cihazlar. Ancak kutularından ilk çıktıklarında ihtiyacımız olan her şeyi sunmayabiliyorlar. Çoğumuzun sıkça kullandığı uygulamalar yüklenmemiş olduğu gibi, onların yerinde yanlışlıkla açtığımız, üreticinin şişkin yazılımları yer alıyor.

Peki yeni Android'li cebinize ilk olarak hangi uygulamaları yüklemelisiniz? Android'in zengin kişiselleştirme seçenekleri hem iyi, hem de zaman zaman sıkıcı olabiliyor çünkü tam istediğinizi bulmak için zaman harcamanız gerekebiliyor. İşte bizim optimal Android kurulumumuz.

Medya

Web videolarını sıkça izliyorsanız, YouTube uygulaması sizin için hemen hemen vazgeçilmez olacaktır. YouTube çoğu cepte yüklü geldiğinden endişelenmenize gerek yok.

Telefonunuza kayıtlı videoları izlemek için varsa cihazınızla yüklü gelen video uygulamasını kullanmayı deneyebilirsiniz. Bunun yanında VLC for Android, çoklu ses izi desteği ve altyazı desteğiyle en iyi seçeneklerden. MX Player da iyi seçenekler arasında bulunuyor.

Müziklerde ise Poweramp Music Player, size sayısız işlev sunduğu gibi müziklerinizi dinlemeyi, organize etmeyi kolaylaştırıyor.

Sosyal, mesajlaşma, e-posta

Sosyal, mesajlaşma, e-posta

Sosyal

Faydalanabileceğiniz düzinelerce sosyal ağ var, ancak bunların ikisi vazgeçilmezler arasında. Tabi ki Facebook ve Twitter'dan bahsediyoruz. Bu iki uygulamanın da her Android'li telefonda yüklü olması şart.

Biraz eğlence ve güncel bir uygulama arıyorsanız, çocukların da sevdiği SnapChat'i yükleyebilirsiniz.

Mesajlaşma

Cebinizle gelen stok mesajlaşma uygulaması, bazı durumlarda ihtiyaçlarınızı karşılamayabilir. Handcent SMS ve Go SMS Pro, gelişmiş özellikleri, mesajlarını kilitleyebilme ve saklayabilme işlevleriyle çoğu SMS uygulamasını geride bırakacak özelliklere sahip.

Videolu görüşmeler yapmak istiyorsanız, Skype vazgeçilmez bir uygulama.

Ücretsiz mesajlaşmak için akıllı cep sahipleri arasında popüler olan WhatsApp ve 3G üzerinden ücretsiz, sesli görüşmeler yapmanızı sağlayan Viber da önemli uygulamalar arasında.

E-posta

Telefonunuzda iyi bir SMS uygulamasına olduğu kadar, iyi bir e-posta uygulamasına da ihtiyacınız var. Google'ın varsayılan e-posta aracıysa ihtiyaçlarınızı karşılamakta aslında oldukça yeterli bir uygulama. Ancak K-9 Mail esneklik konusunda biraz daha iyi. K-9'un özellikleri arasında IMAP push e-posta, çoklu klasör eşitleme, bayrak ekleme, imzalar, e-postaları microSD karta kaydetme ve daha birçok güçlü işlev var.

Klavye, verimlilik

Klavye, verimlilik

Klavye

Sıkça SMS ve E-posta yazacaksanız, iyi bir klavyeye ihtiyacınız var. Android'li cepler, üreticilerin eklediği klavyelerle geliyor. Bu klavyelerin bazıları oldukça iyi, bazılarıysa vasat. SwiftKey ise sizi yarı yolda bırakmayacak bir klavye. Yazdıklarınızı öğrenebilen Swiftkey, hangi sözcükleri ne zaman kullanacağınızı tahmin edebiliyor.

Verimlilik

Günümüzdeki telefonların depolama alanları genellikle kısıtlı. Bu yüzden bulut depolama hizmetlerinden faydalanmanız gerekebilir. Bu durumda Dropbox'un telefonunuzda mutlaka yüklü olması gerektiğini söyleyebiliriz.

PDF dosyalarını açabilmek için Adobe Reader uygulamasına sahip olmanız da kaçınılmaz. Bunun yanında Android'li cepler, küçük birer bilgisayar olduklarından iyi bir dosya yöneticisi kullanmanız şart. ES File Explorer, telefonunuzdaki Windows Gezgini olabilecek en iyi uygulamalar arasında.

Haber, güvenlik ve widget'lar

Haber, güvenlik ve widget'lar

Haber

Flipboard uygulaması, yüzlerce kaynaktan içeriği toplayarak ilgi alanınıza girenleri bir dergi formatında önünüze sunabiliyor.

Güvenlik

Telefonla alışveriş ve banka işlemleri yapan kullanıcıların sayısı her geçen gün artıyor. Virüsler ve zararlı uygulamalardan korunabilmek için en kolay yol, avast! Mobile Security gibi bir uygulama kullanmaktan geçiyor.

Cihazınızı telefonunuzu hırsızlardan veya onu ele geçiren herhangi birinden korumak için ise Cerberus anti theft'i kullanabilirsiniz. Uygulama, cihazınızın konumunu uzaktan belirlemenize, içeriğini silmenize, alarm çaldırmanıza, kilitlemenize, mikrofonla ses kaydetmenize, aranan numaraların listesini almanıza ve fazlasına izin veriyor.

Widget'lar

Android'i rakiplerinden ayıran yönü, widget desteği. WidgetLocker Lockscreen ise kilit ekranınızı istediğiniz şekle dönüştürebiliyor. Kilit ekranınızda ister hava durumunu görüntüleyin, ister bir işlev veya uygulamaya kısayol gösterebilirsiniz. Üstelik ekleyeceğiniz widget'ların stilini de ayarlayabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları