Hem kullanmıyorlar hem de dert yakınıyorlar!

Teknoloji çağında yaşıyor olsak ta kimi manzaralar asla değişmiyor. İşte detaylar...

Anti-virüs de neymiş!

560 ABD ve uluslar arası firmanın bulunduğu bir anketin sonuçları gerçekten de kayda değer çıktı. Müşteriler bir ürün satın alırken kart güvenliği ile ilgili büyük sıkıntılar yaşıyor.

Bu anket sonuçlarından en dikkat çekici olan kısmı ise %55 kredi kartı kullanıcısının sadece kredi kartı bilgileri güvende ve sosyal güvenlik numaraları, sürücü belgesi no'ları gibi önemli sayılan bilgiler erişilebilir halde.

501 ile 1,000 çalışana sahip firmaların %28'i PCI DSS (Payment Card Industry's Data Security Standard)'e sahip. 75,000 ve daha yukarı çalışanlara sahip firmalar çapında yapılan diğer bir anket sonuçları ise kredi kartı kullanıcıları kendilerini kartlarını çevrimiçi alışverişte kullandıkları için pekte güvende hissetmiyorlar. %70'e yakın bir çoğunluk bu durumdan rahatsız.

Anket sorularında özellikle anti-virüs isimlerine yer verilmezken hem anti-virüs hem de firewall kullanmayıp kendini tehlikede kabul eden firma yetkilileri %10. Yani hiçbir koruma olmadan çevrimiçi işlem yapıyorlar ve korunmadıklarından da yakınıyorlar.

Okuyucu Yorumları