Helen Kasırgası'nın yıkıcı sonuçları, uydudan böyle görüntülendi

Uzaydan çekilen görüntülerde, Helen kasırgasından günler sonra, kasırgadan etkilenen ABD'nin güneydoğusunda geniş alanlarda elektrik kesintisi yaşandığı açıkça görülüyor.

Helen Kasırgası'nın yıkıcı sonuçları, uydudan böyle görüntülendi

Elon Musk kısa süre önce X'teki hesabından, ABD'de Helen kasrıgasından etkilenen bölgelere Starlink paketleri gönderdiğini duyurmuştu. Musk'ın yardım göndermesine neden olacak kadar ağır bir yıkıma maruz kalan Güneydoğu bölgesinde yaşanan Helen Kasırgası o kadar büyük bir alanı etkisi altına aldı ki, kasırgadan günler sonra bile bölgeye hala elektrik ulaştırılamadı. Bu nedenle geceleri karanlıkta kalan bölge uzaydan da kolaylıkla fark ediliyor.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi uyduları tarafından çekilen görüntüler, Florida, Georgia, Kuzey Carolina ve diğer eyaletlerde elektriksiz kalan devasa alanları ortaya koyuyor.

Ne olmuştu?

Helen Kasırgası, saatte 225 kilometre üzerinde rüzgar hızıyla Florida'nın Big Bend bölgesine Kategori 4 fırtınası olarak ulaştı. Fırtına, ABD'nin güneydoğusunda milyonlarca insanın elektriğini kesti ve özellikle Tennessee ve Batı Kuzey Carolina'da iç kesimlerde yıkıcı sellere neden oldu.

Kasırga öncesi - Sonrası

Bölgedeki elektrik şirketi, fırtınada hasar gören 8.000'den fazla elektrik direğini onarmak veya değiştirmek zorunda. Aynı zamanda 1.500'den fazla trafoyu, 1.500 km kabloyu tamir etmek ve elektrik hatları üzerine devrilen 3.200'den fazla ağacı kaldırmak için çalışıyor. Tüm bu ağır iş yükü de büyük zaman alıyor.

Bu örnek, bu tür afet bölgelerinde yaşayan insanlar için güneşten veya rüzgardan elektrik sağlayan portatif sistemlerin ne kadar hayati olduğunu da tekrar hatırlattı. Zira Musk'n gönderdiği Starlinik alıcılarını kullanmak için bile elektrik gerekiyor.