HD Televizyonlar İtibar Göstergesi

ViewSonic tarafından Avrupa ülkelerinde yapılan bir araştırma, HD özellikli televizyonların tüketicilerin yeni gözdesi konumuna geldiğini ortaya koydu.

HD Televizyonlar İtibar Göstergesi

LCD ve CRT bilgisayar monitörlerinin yanı sıra, LCD televizyon ve diğer görüntüleme ürünleriyle tanınan ViewSonic, Avrupa'da tüketicilerin HD (High Definition) özellikli televizyonlara bakışını bir anket çalışmasıyla inceledi. Yaklaşık 5 bin kişiyle yapılan araştırma sonucunda HD televizyonların "en çok istenen" teknoloji olduğu ortaya çıktı. HD-TV teknolojisi, 35 milimetrelik sinema filmlerinin kalitesinde görüntüyü CD kalitesinde sesle birleştirerek ekrana taşıyor.

Anket sonuçlarına göre en güvenilen teknoloji ürünleri televizyon ve ev bilgisayarları. Cep telefonu listenin alt sıralarında yer alıyor. Ankete cevap veren kişilerin %72'si ev bilgisayarı, %68'i televizyon ve %32'si cep telefonu olmadan yaşayamayacaklarını ifade etti. Görüşü sorulan İngilizlerin %94'ünün ise teknoloji bağımlısı olduğu ortaya çıktı. İngiltere'de HD-TV konusuna daha duyarlı kesimin 55 yaş üstü olması dikkat çekti. Bu gruptaki insanların %10'u halihazırda bir HD-TV sahibi. Konuyla en ilgisiz ve bilgisiz kesimi ise yaşları 16-24 arasında olan gençler oluşturuyor. Bu gençlerin %30'u HD-TV'den bihaber olduklarını ifade etti. İngiltere genelinde bu oran %20 düzeyinde bulunuyor.

"Teknoloji Yeni Olmasına Rağmen Çok İyi Biliniyor"

ViewSonic Avrupa Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mel Taylor, televizyonun teknoloji merkezli günümüz dünyasındaki yerini başarıyla koruduğunu belirterek "HD Televizyon artık bir sosyal konum, bir itibar göstergesi niteliği de kazanmış bulunuyor" dedi. Taylor, "HD yayınların çok yeni olmasına rağmen insanların bu teknoloji hakkında bu kadar bilgi sahibi olması şaşırtıcı bir durum. Düz ekran, plazma gibi farklı teknolojiler kullanıcı tarafında bir kafa karışıklığı yaratıyordu. Ancak bir kere HD TV gören herkesi kesin kararını veriyor ve bu yeni teknolojiden yana tercih yapıyor."

Ankete katılan Fransızlardan HD-TV'yi tercih edeceklerini belirtenlerin oranı, ev bilgisayarını tercih edeceklerin oranının tam iki katı. Almanlar da HD-TV'yi aynı oranla dijital video kameraya tercih ediyorlar İngiltere'de en çok istenen teknoloji ürünleri; son teknoloji ürünü TV (%64), ev bilgisayarı/dizüstü bilgisayar (%62), dijital fotoğraf makinesi (%45), DVD oynatıcı/kaydedici (%42), dijital video kamera (%35) ve MP3çalar (%31) olarak sıralanıyor. İngiltere'de halkın %26'sı ve erkeklerin %33'ü bir HD-TV için 1000 sterlinin üzerinde harcama yapabileceklerini beyan etti.

Okuyucu Yorumları