Hayranları 9 yıldır onu bekliyordu, süresiz olarak ertelendi

Paradox'un merakla beklenen devam oyunu Prison Architect 2 hakkında kötü haberler var. Oyunu kısa süre içinde oynamak üzere bekleyenler, daha çok uzun bir süre, hatta sonsuz kadar bile bekleyebilirler. Peki beklenen oyuna ne oldu?

Hayranları 9 yıldır onu bekliyordu, süresiz olarak ertelendi

2015'in popüler video oyunu Prison Architect'in fanatikleri serinin devam oyunu olacak Prison Architect 2'yi merakla bekliyorlardı, ancak kötü haber geldi.

Ünlü RimWorld oyunundan esinlenerek geliştirilen Prison Architect 2015'te büyük beğeni toplamıştı. Bir hapishaneyi yönetmek üzerine kurulu oyun, yaratıcı çözümlerle mahkumların ve hapishane çalışanlarının dertlerini giderip başarılı bir hapishane işletmeyi amaçlıyordu. Elbette mahkumlar kaçmak veya yasa dışı işler çevirmek için her türlü fırsatı değerlendirirken, hapishane yönetimi hiç kolay bir iş değildi.

Ve şimdi, uzun zamandır beklenen devam oyunu konusunda gelen haberler herkesin keyfini kaçırdı. Yayıncı Paradox, yapımcının oyunu geliştirmekte zorluk çektiğini vurgulayarak, oyunun süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.

Birinci oyun 2D tarzındayken, ikinci oyunu 3D olarak geliştirmeye çalışan yapımcılar neden oyunu bitiremiyorlar, bilemiyoruz. Ama oyunun meraklıları bu haber karşısında yıkıldılar.

Fakat diğer bir sorun, pek çok oyuncunun ön siparişle oyunu para ödeyerek satın alması. Paradox, ücret iadesi yapılacağını vurguladığı açıklamasında oyunun ertelenmesine de yapımcıların kompleks sistemleri geliştirmek için zamana ihtiyaçları olmasını sebep gösterdi.

Paracıklarımız ne olacak?

Paradox, oyunu geliştirmenin zaman alacağını çünkü "hepsi birbiriyle etkileşim halinde olan derin sistemlere" sahip olduğunu altını çiziyor. Bir alan düzeltilirse, oyunun diğer bölümlerinin de düzeltilmesi veya ayarlanması gerekiyor ve bu da yapımcılar için çok zaman alan bir süreç gerektiriyor. Şimdilik yayıncı ve geliştiriciler tüm ön siparişleri iade edecek.

Doğrudan Paradox'tan satın alanlara otomatik olarak geri ödeme yapılacak, ancak Xbox, PlayStation veya Steam mağazalarından satın alanların geri ödemelerini almak için bu platformlarda geri ödeme istemeleri gerekecek. Paradox oyunu ön sipariş etme seçeneğini tamamen kaldıracak ve bunun yerine ön sipariş bonusunu temel oyuna ekleyecek.