Haydi "Anlat okulunu!"

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Anlat Okulunu Web Site Tasarım Yarışması" na kayıtlar başlıyor!

Haydi "Anlat okulunu!"

Dünyanın en büyük teknik ve mesleki örgütü IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) 'nin ODTÜ deki öğrenci kolu olan IEEE ODTÜ, ilköğretim öğrencilerinin hayallerindeki okulları tasarlayacakları yarışmanın üçüncüsünü düzenliyor.

Bilişimin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde web tasarımına ilgi duyan öğrencilerin hayallerini yetenekleri ile buluşturmayı amaçlayan yarışma, aynı zamanda genç yetenekleri bilişime yönelme konusunda cesaretlendirmeyi hedefliyor.

Türkiye'nin dört bir yanından katılan ilköğretim öğrencilerinden dereceye giren 20 öğrenci haziran ayında Microsoft tarafından düzenlenecek web site tasarım eğitimi kampına katılmaya hak kazanacak, öğretmenleri ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Microsoft tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim ve seminerlere ücretsiz katılma fırsatı bulacak. Eğitimin sonunda öğrenciler sitelerini yeniden tasarlayacak ve değerlendirmeye alınacak. Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek finalde öğrenciler Türkiye'nin en seçkin bilişim dergilerinin editörlerinden ve bilişim konusunda uzman isimlerden oluşan jürinin önünde sunum yapacak. Kazananlar sürpriz ödüllerin sahibi olacak.

İşte yarışma detayları

İşte yarışma detayları
<a href="http://www.anlatokulunu.com" target="_blank">www.anlatokulunu.com</a>

Anlat Okulunu Web Site Tasarım Yarışması, aynı zamanda dünyanın en büyük teknik ve mesleki örgütü IEEE'den aldığı destek ile birçok kongrede adını duyurmuş ve IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu'na "2007-2008 yılında Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'nun en başarılı öğrenci kolu" ödülünü almasında önemli rol oynamış bir projedir.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler www.anlatokulunu.com adresinden başvurabilir ve [email protected]'dan e-posta yoluyla detaylı bilgi edinebilirler.

Yarışma Takvimi:
07 Şubat 2010 : Başvuruların Başlaması
16 Nisan- 14 Mayıs 2010 : Web Sitelerin Sisteme Yüklenmesi
14 Mayıs-10 Haziran 2010 : Gelen Sitelerin Sistemde Değerlendirilmesi
10 Haziran 2010 : Dereceye giren 20 öğrencinin açıklanması
Haziran 2010 : Haziran ayında 5 gün sürecek eğitim kampı
Ekim 2010 : Final ve Ödül Töreni

Okuyucu Yorumları