Amerikalı bilim insanları, dünyada yaşamın başlaması için bulunması şart olan elementlerin bir kısmının, milyarlarca yıl önce dünya dışından meteorlar aracılığıyla gelmiş olabileceğini iddia ediyorlar.
Washington ve South Florida üniversitelerinden bilim insanları, yaşamın başlangıcı için gerekli olan reaktif fosforun, bundan tam 3,5 milyar yıl önce Hadean ve Archean dönemlerinde dünyaya çarpan meteorlardan kaynaklanmış olabileceği sonucuna vardılar. Su içinde çözüldüğünde prebiyotik moleküllere eklemlenebileceği belirtilen reaktif fosforun Archean döneminden kalma kireç taşı katmanlarında bolca bulunduğu tespit edildi. Washington Üniversitesi'nden Profesör Roger Buick, son bulguların önemini şu şekilde özetliyor: "Hayatın kökeninde yer alan kayıp bileşenlere ışık tutulmuş oldu: Nükleik asit ve hücre zarı lipitleri gibi temel moleküllere eklemlenebilen bir fosfor formu." Meteorlar aracılığıyla dünyaya gelen fosforun, basit organik bileşimlere eklemlenmesi halinde bugün canlılarda görülen fosfor moleküllerini oluşturmuş olabileceği düşünülüyor.
Bulguların, uzun süredir bilim insanlarının kafasını meşgul eden önemli sorulara cevap verir nitelikte olduğu kabul ediliyor. Daha önce bilim insanları, RNA temelli ilk organizmaların (günümüzdeki hali çözülmeyen ve reaktif olmayan fosfat olan) çevresel fosforu nasıl bünyelerine kattıkları sorusuna cevap veremiyorlardı.