Havuz başında patates kızartması yemek neden popüler? Bir uzmana göre sebebi var

Havuz başında patates kızartması tüketmek neden bu kadar popüler? Alman teknoloji sitesi Chip.de bu ilginç sorunun yanıtı aramış ve bir uzmana göre bu durumun bazı sebepleri var.

Havuz başında patates kızartması yemek neden popüler? Bir uzmana göre sebebi var

Havuz başında patates kızartması tüketmek gerçekten de oldukça popülerdir. Peki, bu durumun nedeni ne? Havuz başında patates kızartmasına olan iştahın artmasını yorumlayan beslenme uzmanı Uwe Knop'a göre bu durumun bazı sebepleri var.

Knop, kokusuyla cezbeden ketçaplı ve mayonezli patates kızartmasına olan bu güçlü arzuyu şöyle açıklıyor: Havuz başında başta yüzme olmak üzere tüm aktiviteler, vücudumuzun yoğun açlıkla geri talep ettiği enerjinin büyük bir kısmını tüketir. En iyi enerji kaynakları yağ ve karbonhidratlardır ve patates kızartması bu güç kombinasyonunu sağlar. Ayrıca kızartmalar tuzludur ve vücudumuz sıcakta terleyerek kaybettiğimiz mineralleri yerine koymak için de bu tuza ihtiyaç duyar. Ayrıca sıklıkla patates kızartmasıyla servis edilen tatlı ketçap da içerdiği şeker sayesinde hızlı enerji ihtiyacını karşılıyor. Midedeki beyin, enterik sinir sistemi (ENS), tüm bu bilgileri hatırlar ve patates kızartması yemeyi enerji, tuz ve yaz, güneş, flört, eğlence ve keyif gibi duygusal deneyimlerle ilişkilendirir. Bu, benzer durumlarda tekrar tekrar patates kızartması isteği yaratır. Yani açık havuzda patates kızartması sizi sadece tok tutmakla kalmıyor, aynı zamanda mutlu ediyor.