Havayolu şirketi, uçaktaki 'R dereceli' film için özür diledi

CNN'nin haberine göre Qantas, Sidney-Tokyo uçuşu sırasında tüm ekranlarda R dereceli film oynatılmasının ardından özür diledi

Havayolu şirketi, uçaktaki 'R dereceli' film için özür diledi

Avustralyalı havayolunun CNN'e olayı doğrulayan açıklamasına göre, geçen hafta Sidney'den Tokyo'ya giden uçaktaki yolcular, uçak içi eğlence sisteminde yaşanan teknik bir sorun nedeniyle filmleri kendileri seçemedi. Açıklamada, "Bazı yolcuların talebi üzerine tüm uçuş için belirli bir film seçildi" denildi.

Qantas yaptığı açıklamada filmin adını vermese de, uçakta olduklarını iddia eden kullanıcılar tarafından sosyal medyada paylaşılan uçak içi ekran fotoğraflarından filmin "Daddio" olduğu ortaya çıktı. Dakota Johnson ve Sean Penn'in başrollerini paylaştığı 2023 yapımı drama ABD Sinema Filmleri Birliği tarafından "film genelinde küfür, cinsel içerik ve kısa süreli çıplaklık" nedeniyle R olarak derecelendirildi. (ABD'de filmlerin 17 yaş ve üzeri olduğunu belirtmek için kullanılan bir derecelendirme). Yolcuların iddiasına göre filmin değiştirilmesi neredeyse neredeyse bir saat sürdü.

Qantas açıklamasında, uçak personelinin başlangıçta filmi izlemek istemeyen müşteriler için ekranları düzeltmeye çalıştığını söyledi. Bunun mümkün olmadığı anlaşıldıktan sonra filmi çocuk filmine çevirdiler. Havayolu şirketi, kabin ekibinin yolculardan özür dilediğini ve kendileriyle iletişime geçileceğini söyledi. Qantas sözcüsü, "Uçuşun geri kalanında tüm ekranlar aile dostu bir filme çevrildi, bu da bireysel film seçiminin mümkün olmadığı nadir durumlarda standart uygulamamızdır. Filmin nasıl seçildiğini inceliyoruz" dedi.