Hatırlamak İstediklerinizi Dijital Ortamda Saklayı

Sanyo VPC-SX550EX ile, değerli anlarınızı yüksek kalitede bilgisayar ortamına aktarabilir, amatör işleriniz için de kullanabilirsiniz. Bu dijital fotoğraf makinesi ile, hem resim çekebiliyor hem de resim başına 4’er saniyelik sesli notlar alabiliyorsunuz.

Hatırlamak İstediklerinizi Dijital Ortamda Saklayı

Kayıt edilen sesler makinanın içinde WAV (Mono) formatında saklanıyor. JPEG formatında saklanan resimler, 2 inç büyüklüğündeki LCD ekranda anında gösterilebiliyor. Cihazın üzerinde bulunan Solar Panel kapağı açtığınızda, dışarıdaki ışık sayesinde ekranın kontrast düzeyini artırabilmeniz mümkün. Sanyo’nun 8 MB CompactFlash saklama ünitesi ile Super High Resolution 1 (SH 1) modunda 1280x960 çözünürlükte 9, SH 2 modunda 1280x960 çözünürlükte 18 ve High modunda da 640x480 çözünürlükte 60 tekli resimler çekmek mümkün. Yalnız seri ve sesli çekimlerde, 640x480 çözünürlükte olan resim sayıları önemli ölçüde düşürülüyor. Dört tane kalem pil ile çalışan kameradaki resim ve ses kayıtlarını kutu içerisinden çıkan kabloları ve kendi yazılımını kullanarak direkt PC, MAC veya video ortamına aktarabilirsiniz.

Chip’in yorumu
Sanyo’nun yeni modeli VPC-SX550EX hızı, resim kalitesi ve kapasitesi ile göze çarpan özelliklerle dolu olan bir dijital fotoğraf makinası. Öyle ki Microdrive bellek sayesinde bu cihazı 340 MB’a yükseltmeniz mümkün. Buna ek olarak yüksek resim işleme hızı sayesinde Sanyo 50 dakikaya kadar film veya saniyede 30 adet resim çekebiliyor. Cihazın 1.5 milyon piksel (S-XGA) çözünürlüğü ise, artık profesyonel kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayamayacak bir özellik. Sanyo’da tarih ve zaman ayarı yapıldıktan sonra resimlere eklenmesi sağlanabilir, bulunduğunuz ortama bağlı olarak dört ayrı Flash modundan birini kullanabilirsiniz. Sonuç olarak sunduğu özellikler sayesinde Sanyo VCP-SX550EX sadece özel anlarınızda değil aynı zamanda iş hayatınızda da kullanabileceğiniz bir kamera.

Okuyucu Yorumları