Sony'den CIA'ya dev kuruluşları hack'leyen hacker gruubu Lulz Security (LulzSec), geri çekildiğini açıkladı. Cumartesi gecesi açıklama yapan grup, son olarak hatrı sayılır büyüklükte bir veriyi de yine açığa çıkardı.
Grubun son mesajı ise şöyle oldu: '50 günlük seyahatimiz tamamlandı ve şimdi uzaklara yol alıyoruz. 6 dilekten oluşan tayfamız, size mutlu bir 2011 diler.' Grup, kapanış günü olarak Cumartesi'yi seçmesinin nedeni olarak ise, klasik romanlarıyla ünlü George Orwell'in 108. doğum gününün bu güne denk gelmesini gösterdi.
LulzSec, Cumartesi gününden önce grubun yedi hafta sonra dağılabileceği gibi bir açıklamada bulunmamıştı, hatta üyeleri yakalansa dahi hack'lemeye devam edeceğini söylemişti. LulzSec'in ortaya çıkardığı son veriler ise AT&T, AOL, ABD donanması, NATO, bir özel izleme firması, FBI ve birkaç oyun sitesinden bilgiler içeriyor. Bilgiler içinde 600MB'lık dev boyutuyla AT&T'ye ait dahili veriler, Hackforums.net'ten 200 bin kullanıcının kullanıcı adı ve parolası, ABD donanması forumunun hack'lendiği görüntüleri dikkat çekiyor.
LulzSec'in dağılmasıyla ilgili şok iddia
Hacker grubunun Cumartesi günü dağıldığını duyurmasının ardından birçok spekülasyon yapıldı. Pastebin'de yer alan bir gönderi ise grubun bu şekilde aceleyle kapatılması konusunu aydınlatabilir. Gönderiye göre 'A-Team', Lulzsec üyelerinin çoğunun bilgilerine sahipti:
'lulzsec/gn0sis'in kim ve ne olduğunu anlamak için nereden geldiğini anlamalısınız. Her şey *chan (4chan, 711chan, vs.) kültüründen gelmekte. İnternet alt kültürü, internetin anonim olması üzerine kuruludur. Eğer anonimseniz kimse sizi bulamaz, kimse size zarar veremez, yenilmezsinizdir. Bu ideolojideki sorun ise onun internette olması. İnternet tanım olarak anonim değildir. Bir şeyi yeteri kadar takip ederseniz kaynağını bulursunuz. Biz de bu çocukları gawker hack'lemesinden beri izliyoruz ve içlerine sızıyoruz. Onlar hakkımızda bilgimiz var. İlk önce gawker'ın hacklenmesinden sorumlu çocuğun arkasından gideceğiz: Uncommon.'
A-Team grubu, Lulzsec'e ait bilgilere sahip olduğunu iddia etmekle kalmadı, bunları herkesin görebileceği şekilde de yayınladı. Bilgiler, yetkililerin ilgili kişileri bulabilmesini sağlayacak her şeye sahip ancak bu bilginin doğruluğu şimdilik doğrulanamıyor.
Eğer bilgiler doğru ise Lulzsec, kendi başarısının kurbanı olmuş olabilir. Ancak A-Team'ın bilgileri yanlış ise birkaç kişinin hayatının kararacağı kesin.
Önüne gelen siteyi yerle bir eden hacker grubu LulzSec'in liderlerinden biri, bakın geçen hafta neler neler demişti... Sonraki sayfalarımızda
Grubun bir lideri bunları söylemişti ama...
CIA, Sony, Fox, PBS ve dahasına yapılan hack saldırılarının sorumlusu son zamanların popüler hacker grubu LulzSec'in bir 'lideri', Gawker ile yaptığı röportajda hiçbir şeyden korkmadığını söylemişti.
Salı günü ortaya çıkan LulzSec'in 'beyni'nin yakalandığı, bu kişinin 19 yaşındaki İngiliz Ryan Cleary olduğu haberlerinin ardından herkes, Cleary'nin polisle anlaşacağını ve grubun geri kalan üyelerinin yakalanacağını düşünmüştü. Ancak Gawker'ın Skype üzerinden görüştüğü grup liderlerinden 'Topiary', Mayıs ayındaki Fox.com ve PBS saldırılarının ardından kendini tehdit altında hissetmediğini söylemişti.
Topiary, LulzSec'in neden masum kullanıcılara saldırdığı hakkındaki soruya ise şöyle cevap vermişti: 'Biz onlara dokunmatık, Twitter topluluğu yaptı.' 'LulzSec, zararlı ve eğlenceli siber öğeleri kullanarak enerjiyi ifade etmenin bir şeklidir.'
'Endişelenmek korkakların işidir!'
Yetkililer tabi ki LulzSec'i eğlenceli bulmuyorlardı, bunun yanında FBI da grubun peşindeydi. Ancak Topairy'ye göre Ryan Cleary'nin İngiltere'de tutuklanması LulzSec'in eğlencesine herhangi bir engel teşkil etmemişti:
'Ne değişti? Ryan LulzSec'in bir parçası değil... LulzSec'den tutuklanan kimse yok. Twitter hesabımız bile kapatılmadı.' Topiary, Cleary'nin LulzSec ile tek bağlantısının bir sohbet sunucusunda açık bir 'Hayran odası' çalıştırmak olduğunu söylüyor.
Son olarak Topiary, Gawker'ın 'Yakalanmaktan endişeleniyor musunuz?' sorusuna ise şu cevabı vermişti: 'Endişlenmek korkakların işidir!'