Hacker arabanızı hack'lerse...

Uyandınız, arabanıza bindiniz ve sürpriz: Arabanız hack'lendi! Hem de diğer 99 araba ile birlikte...

Hacker arabanızı hack'lerse!

Daha önce burada yayınladığımız haberde, otomobil devlerinin de hacker'lara karşı önlem almaya başladığından bahsetmiştik. Ancak yaşanan bu olay, işlerinin hiç de kolay olmadığını ispatlıyor.

Teksas'ta 100 kişi, uyandıklarında arabalarını kullanılamaz şekilde buldular. Davetsiz bir misafir ağ tabanlı bir araç hareketsizleştirme sistemiyle arabaları etkisiz hale getirmişti ve çalıştırmak imkansızdı.

Bu sistem aslında araçlarının ödemelerini geciktiren sürücülere bir hatırlatma olarak kullanılıyor. Araba satıcıları tarafından araçların kontrol panelinin altına yerleştirilen küçük bir kutu sayesinde, merkezi web sitesinden gelen komutlarla arabanın kornası öttürebiliyor ya da arabanın kontağı çalışmayacak hale getirilebiliyor. Tabii ki bunlar araba çalışmaz haldeyken geçerli.

Gece yarısı çalan kornalar ve sonra...

Gece yarısı çalan kornalar ve sonra...

Teksas Oto Merkezi müdürü bu olayı öncelikle mekanik bir arıza sandıklarını ancak ardından yüz aracın bu şikayetle gelmesi üzerine şaşırdıklarını ifade ediyor. "Gecenin bir yarısı kornolar çalmaya başlamış ve durdurmak için aküleri sökmüşler."

Şikayetler şirketin, tüm çalışanlarının şifrelerini sıfırlamasıyla son buldu. Olayı araştıran yüksek teknoloji suç birimi, veri girişlerini ve ip adreslerini takip ederek geçen ay Teksas Oto Merkezi'nden atılan 20 yaşındaki Omar Ramos-Lopez'e ulaştı.

Ramos başka bir çalışanın şifresini kullanarak girdiği sistemde öncelikle belli müşterileri hedef almış daha sonra tüm müşterileri alfabetik sıradan bu şekilde taciz etmiş.

Okuyucu Yorumları