Güneş tutulması CANLI İZLE: İşte bazı alternatif adresler

Bugün 25 Ekim 2022 ve güneş tutulması gerçekleşiyor. Peki, güneş tutulması canlı olarak nasıl izlenir? İşte parçalı güneş tutulmasını çevrimiçi olarak canlı izleyebileceğiniz bazı adresler...

Güneş tutulması CANLI İZLE: İşte bazı alternatif adresler

2022’nin ikinci güneş tutulması bugün gerçekleşiyor. Güneş tutulması, İzlanda, Avrupa, Kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan, Batı Çin'den gözlenebilecek. Güneş tutulması Türkiye'den de izlenebilecek. Parçalı güneş tutulması Türkiye saati ile 12:40 ve 15.05 saatleri arasında meydana gelecek. Tutulmanın maksimum evresi ile 13.50 olacak. Bu sürede Güneş diskinin yüzde 50'si örtülecek. Türkiye'den izlenebilecek bir sonraki en yakın Güneş Tutulması ise 2 Ağustos 2027 tarihinde parçalı tutulma olarak gerçekleşecek. O tutulmada Güneş diskinin yaklaşık %80’i örtülecek. Peki, güneş tutulması canlı nasıl izlenir? Yanıtı haberimizde

İLLERE GÖRE GÜNEŞ TUTULMASI SAATLERİ

TÜBİTAK'ın Türkiye'de bazı illere göre güneş tutulmasının gözlenebileceği saatler ve güneş diskinin ne kadar örtüleceğine ilişkin tablosu şöyle:


Tutulmayı şahsen görmek bulunduğunuz yere, zamanlama ve hava durumuna bağlıdır. Bu linke tıklayarak Timeanddate'in tutulma arama özelliğinden de bulunduğunuz konumdaki tutulma saatini ve izleme süresini öğrenebilirsiniz.

GÜNEŞ TUTULMASINI CANLI İZLE LİNKLERİ

Güneş tutulmasını normalde nasıl izleyebileceğinizi güneş tutulması nasıl izlenir başlıklı haberimizde paylaştık. Güneş tutulmasını internetten de canlı olarak takip edebilirsiniz.

Güneş tutulması TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanıyor.

Canlı izlemek için bu linki tıklayın: TÜBİTAK Canlı Yayın

Bununla beraber Youtube'ta da çeşitli canlı yayınlar bulabilirsiniz. Aşağıya 3 örnek ekliyoruz:

Greenwich Kraliyet Gözlemevi'nden gökbilimciler parçalı güneş tutulması etkinliğine katılıyor.

Sanal Teleskop Projesi de 25 Ekim'de canlı yayın yapacak.

Bir diğer canlı yayın adresi ise şöyle: