Efsane albümü bir kez de diş fırçanızdan ya da müzik kutusundan dinleyin

Okuduğunuza inanamayacaksınız ama hepsi gerçek... Ünlü punk - rock grubu Green Day'in sevilen albümü Dookie, diş fırçasından oyuncak ayılara kadar pek çok farklı "format" için yeniden yayınlandı.

Efsane albümü bir kez de diş fırçanızdan ya da müzik kutusundan dinleyin

Ünlü punk - rock grubu Green Day’in 30 yıl önce yayınlanan Dookie albümü, grubun en popüler albümlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ancak diğer klasik albümlerin çoğu remaster edilerek yeni formatlarda ve daha yüksek bir kaliteyle tekrar dinleyicilere sunulurken, Dookie çok daha farklı bir yaklaşımla karşımıza çıkıyor.

Green Day, Brain adlı bir sanat stüdyosunun da yardımıyla, müziği çok sınırlı sayıda basımla, artık kullanılmayan ve/veya elverişsiz formatlarda yeniden yayınlayarak tam tersi yönde ilerleyerek “demaster” yolunu tercih etti. Sonuç olarak, “Basket Case”in bir Big Mouth "Billie" Bass (şarkı söyleyen balık) sürümünü veya bir Game Boy kartuşuyla “Welcome to Paradise”ı dinleyebilir ve “When I Come Around”un bir balmumu silindiri aracılığıyla keyfini çıkarabilirsiniz. Tüm bunlar size anlamsız geldiyse, aşağıdaki tanıtım videosu kafa karışıklığınızı giderecektir.

Diğer demaster formatlarının arasında telesekreter, diş fırçası, animatronik doldurulmuş hayvan, disket, kapı zili, Fisher Price plak, HitClip ve MiniDisc yer alıyor. Ayrıca, davulcu Tré Cool tarafından söylenen “All By Myself” de bir müzik kutusu aracılığıyla dinleyiciler için sunuluyor.

Dookie Demastered web sitesinde her bir demaster’ın sesini dinlemek mümkün. Ancak bunlardan birine sahip olmak istiyorsanız, bir miktar şansa ihtiyacınız olacak. Her demastered formatının yalnızca bir ile 50 arasında kopyası bulunuyor ve fiyatları 19 ila 99 dolar arasında değişiyor. Neyse ki bu ürünler ilk gelen alır sistemiyle satılmıyor ve almak isteyenler arasında bir çekiliş düzenleniyor.