Göz alan parlak flaşların sonu geliyor...

Bu yeni teknoloji sayesinde patlayan flaşlar göz almayacak, fotoğraflar daha net çıkacak!

Flaşsız flaş!

Patlayan flaşlarla kendini ünlü hissedenler olabilir ancak herkes bu göz alıcı teknolojiden memnun değil. Kırmızı göz sorunları ön flaş ve dijital düzeltmeyle çözülse de, ani ve parlak flaş ışıklarının insanlara verdiği rahatsızlığın tek çözümü flaşsız fotoğraf çekmek. Flaşsız çekim ise ne yazık ki karanlık ortamlarda mümkün değil.

New York Üniversitesi'nden iki araştırmacı görünmez bir flaş geliştirerek bu sorunun önüne geçtiler. İnfrared ve ultraviyole ışık kullananarak insanları rahatsız etmeden aydınlık fotoğraf çekme imkanı doğdu! Araştırmacılar buluşlarına "Dark Flash" yani karanlık flaş diyor.

Bu teknolojinin en güzel yanı bir flaş ampulünü modifiye ederek başarmış olmaları. Modifiye edilmiş flaş ampulü daha geniş bir frekans aralığında ışık saçıyor. Görünebilir ışık saçmayan flaşı kullanabilmek için de fotoğraf makinesinin infrared ve ultraviyole algılayıcısını çıkarttılar.

Araştırmacıların karşılaştıkları sorun ortaya çıkan fotoğrafın gece görüş gözlüğüyle bakıldığında göründüğü gibi yeşil ağırlıklı garip bir renkte çıkması oldu. Bunu çözmek için ise karanlık flaşla çekilen fotonun hemen ardından flaşsız bir foto çekerek yazılımla sonuçları birleştirdiler. Sonuç başarılı sayılabilir ancak infrared ve ultraviyole ışığı emip yansıtmayan çiller fotoğrafta yer almıyordu. Bu türden sorunları da çözebilirlerse çok pratik bir çözüm olarak yaygın kullanım kazanabilir.

Okuyucu Yorumları
Yorum yapmak için tıklayınız
Ziyaretçi
Bu bence kötü çünkü bizler güneş gözlügünü ultraviole ışıgın zararalarından gözü korumak için kullanırız.Bu ise tam tersine bize ultraviole ışık veriyor.Kızılötesi ışıga gelince uzun süreli insan gaözü mahrus bırakıldıgında benekli görmeye başlayabiliyorsunuz.
Yanıtla
Ziyaretçi
Bu yeni teknoloji güzel ama fotoğraf çekimi için ışık şart. Flaşların yapılmasını sebebi gün ışığının olmadığı yerde suni bir gün ışığı vermek. Fotoğraf çekimlerinde ışık olmazsa olmaz durumu vardır. Işıksız çekimlerde yapabilirsin ama azda olsa etrafda ışık olması şart, onuda ya makineyi sabitleyerek açık diyafram uzun süreli enstantane çekimleri yapabilirsin yada yeni gelişen teknolojileri kullanarak yapabilirsin, ama hiçbiri gün ışığı ve flaşlı çekimlerin yerini tutamaz...
Yanıtla
Ziyaretçi
cep telefonu kamerasını kumandanın karşısına koy kumandadan bi tuşa bas. basarken de telefonun ekranına bak :D
Yanıtla
ali140
sız kumandaya basarken kumandanın ucundan bi işık televizyona sınyal gonderır bu ısık kızıl otesı ısıktır.bu işıgı cıplak gozle bakarsanız goremezssınız ama bı cep telefonu kamerasıyla bakıp gorebılırsınız.
Yanıtla
Ziyaretçi
kızılötesi flaş da kullanılabilir dijital kameralar görebiliyor o ışınları. hem gece işimize yaramayacaksa amacı ne bide 400-500 $ dan satarlar
Yanıtla
Listelemeye Devam Et